Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Vele vrouwen zullen hier herkenning en kracht uit halen. Een echte mustread!

Het verhaal
Leslie Keijzer is 33 jaar en groeide op in het Gooi. Ze werd bekend als deelnemer aan de serie Gooische Meisjes in 2008. Nu bijna 15 jaar later keert ze terug, met de succesvolle Videoland-serie Gooische Moeders. Ze runt een succesvol instagramaccount en woont met man en 2 zoontjes in Amstelveen.

Wat velen niet wisten gedurende de series, is dat zij na de geboote van haar twee kinderen zich niet goed voelde. Neerslachtige momenten en zeer angstige gevoelens vulden haar dagen. Op het dieptepunt durfde ze zelfs niet meer naar buiten. Leslie Keijzer heeft dit een tijd voor zichzelf gehouden, maar vond het nu tijd om deze nare ervaringen via een boek naar buiten te brengen.

Mama huilt harder, twee kinderen , twee depressies
Zwanger zijn en moeder worden zou een mooie tijd moeten zijn. Een dikke roze wolk waarbij alles mooi is en ook alles goed gaat. Tenminste dat zeggen er velen op straat of op social media. Mooie foto's sieren de pagina's. Ook die van Leslie Keijzer, bekend van tv. Maar achter het stoere gezicht van Leslie schuilt heel wat anders. Zij heeft heel veel meegemaakt en schrijft hierover een autobiografisch verhaal. Een verhaal wat veel vrouwen zullen herkennen. Met een thema waar niet altijd over wordt gepraat, namelijk een postnatale (post partum) depressie. Een depressie bij de moeder na de bevalling.

Zoals gezegd heeft Leslie heel wat meegemaakt. Als zij 13 jaar is gaan haar ouders scheiden en uit elkaar. Ieder zijn eigen weg. De relatie met haar moeder is stroef. Leslie en haar zusje gaan dan uiteindelijk bij hun vader wonen. Vanaf dat moment is het leven een feestje, gaat ze uit en maakt ze lol. Als ze meedoet met Gooische Meisjes in de Jungle, ontmoet ze Goof. Hij is de liefde van haar leven. Ze hebben het leuks samen en Leslie wordt zwanger van Moises. Na de geboorte die ze vreselijk vond, wordt Leslie erg neerslachtig.

In het boek Mama Huilt Harder lezen we over Leslie en wat zij allemaal meemaakt. In de vertelperspectief van de eerste persoon vertelt zij op een eerlijke en ook een niet te zware manier over haar tijd na de bevalling van haar eerste zoon Moises. Terwijl zij het mentaal heel erg zwaar had, draaide de wereld gewoon door. Mensen gingen naar het werk, ook haar man Goof. Zij zat thuis en had totaal geen moed om maar iets op te pakken. Angst en verstikking bleven maar in haar hoofd rond draaien. Door op een manier een pokerface op te zetten tijden de seriedagen van Gooische Meisjes was dit ook niet zichbaar. Misschien alleen voor echte intimi. Na tips van velen ging zij naar de huisarts, maar bezocht ook andere therapeuten. Het opvallende aan dit verhaal is dat blijkbaar geen ene expert zag dat het om wat meer ging dan alleen maar stress-momentjes!

Leslie Keijzer laat met haar verhaal mama huilt harder zien, dat het moederschap niet altijd over rozen gaat. Ze is zo eerlijk om dit toe te geven en om op een meeslepende manier dit zo te beschrijven, dat vele moeders hier herkenning in zullen vinden. Zij zullen zich verbonden voelen met haar als moeder die het heel zwaar heeft gehad, zoekende naar oplossingen. En dit jarenlang niet gericht kreeg. Na jaren struggelen en na de geboorte van haar tweede kind kwam het hoge woord er juit: ze had 2x een postnatale depressie. Eindelijk kon Leslie weer opkrabbelen en genieten van alles om haar heen.

Waardering 5 sterren.

Dit bijzondere en bovendien ze eerlijke verhaal, opgeschreven door BN-er Leslie Keijzer is een aanrader voor vele vrouwen. Zij zullen hier herkenning en bovenal veel kracht uit halen. Het is een echte mustread!!

groetjes, Annette Overvoorde / Birdy's Boeken

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Annette Overvoorde

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.