Advertentie

~Hoe een mooie sprookjeswereld ook een dikke grijze mist-sluier heeft

Volg me draait om 3 hoofdkarakters en heeft een prachtige cover. De mooie Claire houdt direct je adem vast met haar rode mond en mooie make-up. Ze kijkt alleen wat ongerust. De titel en auteursnaam zijn duidelijk zichtbaar. Dit boek zou ik zeker oppakken in mijn lokale boekwinkel. Een mooie eyecatcher.

Naast de mooie Claire, lezen we over Thomas en Joelle. Stuk voor stuk mooie karakters, allen met een mooie verhaallijn en goed uitgewerkt. Auteur Joyce Spijker heeft gekozen voor een vertelperspectief van 3e persoon. De schrijfstijl is vlot en pittig. Al leest het verhaal direct prettig, toch moet je in begin wel even enige moeite nemen om in het verhaal te komen. Er is veel vaart en er gebeurt al veel op zakelijk vlak. Enige emotie en ook opbouw van enige spanning volgt pas later. Dan blijf je ook echt lezen, totdat het eind je van je stoel blaast.

~Als de mooie vlecht ontrafelt wordt

Als een mooie vlecht koppelt Spijker de personages eerst mooi aan elkaar. Claire werkt als influencer voor EPIC, het bedrijf van Thomas. Hij geeft Joelle groen licht om een documentaire te maken over het bedrijf en de influencers. Dit om de (winst)cijfers en de volgers een impuls te geven. Dat is een mooie ontwikkeling zou je denken, ware het niet dat er gedoseerd roet in het eten wordt gegooid. De vlecht ontvouwt zich langzaam maar zeker. Claire haar gezondheid gaat achteruit, Thomas maakt zich flink zorgen over Epic en waar is dan Joelle als je haar nodig hebt? Wie kan je eigenlijk nog vertrouwen in een samenwerking?

~Conclusie

Volg me geeft een kijkje in de keuken van de wereld van de influencers. Zij met de mega-volgers en mega-likes op hun social media. Zij die velen van ons zouden willen volgen, of zouden willen zijn. Wat voor veel likers er uit ziet als een prachtige sprookjeswereld blijkt in werkelijkheid ook een bikkel harde zakenwereld te zijn. Want al het mooie in de wereld heeft zo zijn weerzijde.

Dat alles ... er beter willen uitzien op facebook of instagram of youtube ...was al bekend. Volg me bevestigt dit nogmaals en laat ons, net als het in de modewereld gebeurt, zien dat al het mooie wat wij zien een heel andere en vaak harde kant heeft. Een kant met zwarte randjes, met wraak en gemene acties.

Volg me is een spannend en meeslepend drama die vele lezers weer bewust maakt wat voor nep-wereld social-media-land eigenlijk is. Of kan zijn. ~What you see is not always what you get~.

Waardering: 4,5 sterren

Zeer origineel en zeer actueel thema. Iets om over na te denken, iets wat in je hooft blijft, ik hou er van. Joyce Spijker, die ik alleen maar ken van facebook, maakte mij erg nieuwsgierig met haar boek. Het heeft mij echt super verrast Geleidelijk aan kwam de spanningsboog een tandje hoger, en werd het een echt spannend verhaal. Gelukkig kan sociaal media ook mooie dingen tot stand laten komen en lezers zo mooie boeken laten lezen, zoals deze.

Hartelijke groeten, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken, https://birdysboeken.blogspot.com/2019/12/joyce-spijker-volg-me.html

Reacties op: Volg me ..is mooi, actueel en intrigerend en zet je flink aan het denken over de invloed van Social Media!

57
Volg me - Joyce Spijker
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker