Advertentie

Als Julia mee mag op een zeilreis, is er een tweede man nodig. Ze vraagt Tim. Een reis naar Corfu ziet hij wel zitten en hij gaat graag mee met schipper Robert. Deze Robert blijkt miljonair te zijn, een groot bedrijf te hebben en zijn mooie verhalen hierover zijn oneindig. Dat Tim geen tot weinig ervaring heeft is geen enkel probleem.

De verhalen zijn prachtig en de wijn smaakt goed, maar Robert blijkt soms wat merkwaardig gedrag te vertonen. Hij heeft een schaduwkant, zo lijkt het. Gelukkig komt Tim daar op tijd achter zodat hij er rekening mee kan houden. Toch?

~De elementen
De cover is een mooie blikvanger. Een stuk van een boot is zichtbaar en daarnaast veel water. Het weerspiegelt Robert, een stuk van zijn persoonlijkheid toont hij wel, een deel is verborgen. De titel Zwarte golven belooft heel wat. Is dat het andere deel van Robert?

In dit verhaal vol blauwe en zwarte golven, maar ook veel zonneschijn lezen we over hoofdpersoon Tim. In de vertelperspectief van de 1e persoon leren we hem gaande weg beter kennen. Met name tijdens de spannende bootreis met Robert en Julia. Als is het in de 1e persoon geschreven, soms kom je niet heel dicht bij de personages. Het blijft soms wat onduidelijk. Robert wordt neergezet als zijnde persoon met een duistere kant, Tim heeft dit snel in de gaten. Vraag is ..hoe zit het dan met Julia, en blijf je dan op zo een boot? Het komt wat onwaarschijnlijk over allemaal. Want bij enige twijfel ga je het gevaar toch uit de weg? En is Julia wel eerlijk dan? Als lezer kom je daar niet echt achter. Het verhaal kabbelt, net als de zeilboot zelf. Enige spanning komt niet op gang. En dat is jammer.

~Conclusie
Zwarte golven toont als een ware spannende thriller. Eenmaal uitgelezen is dit het helaas niet. Het is een mysterieus reisverhaal, dat een beetje kabbelt. En waarbij je als lezer soms denkt "kom op..vertrek dan! ". De hoofdpersoon Tim is erg naief of juist op zoek naar de randjes van het avontuur. Ook qua vertrouwen en ook qua geldzaken is hij wat gemakkelijk. Dat is wat mij opviel.

~Waardering 3 sterren.
Het is een vermakelijk, mysterieus en interessant reisverhaal. Een echte thriller kan ik het niet noemen.

Reacties op: Geloven in sprookjes brengt niet altijd veel goeds!

121
Zwarte golven - Eric Wewerinke
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker