Voldeed niet aan mijn verwachting
Als echte hondenliefhebber heb ik in een opwelling, zonder me echt in de inhoud te hebben verdiept, meteen dit boek besteld toen ik het voorbij zag komen.
Ik dacht een interessant boek in handen te krijgen waarin op overzichtelijke wijze dieper in wordt gegaan op de relatie tussen mens en hond. Via hoofdstukken over verschillende onderwerpen, of op een andersoortige manier gerangschikt.
Helaas, het bleek een aaneenschakeling te zijn van mails die Leon en Alex door de jaren heen aan elkaar schreven. Geen hoofdstukken, geen onderverdeling, het gaat het hele boek zo door.
Filosofische overpeinzingen, ervaringen uitwisselend, waarbij ook regelmatig brieven en columns van andere schrijvers worden geplaatst.
Hoewel sommige mails echt erg leuk en interessant zijn, heb ik het uiteindelijk niet uitgelezen, want lang niet alles kon mij boeien. Hoezeer ik ook van honden hou, op een gegeven moment was ik het oeverloze geouwehoer van deze mannen wel een beetje zat :-)