In sneltreinvaart mee op een spannende zoektocht naar de dader

Bart 09 maart 2023
Dit boek als laatste gelezen tijdens de Hebban thriller debuutprijs 2023. En dat was een goede keuze, gebaseerd op eerdere recensies van andere lezers. Dit boek pakt je bij de lurven en laat je niet meer los.

Het boek bestaat uit 3 delen. Vooral het eerste deel spande wat mij betreft de kroon. Je weet dat de twee verhaallijnen met elkaar verweven zijn, je weet wie het slachtoffer is, maar (uiteraard) niet wie de dader is. Vanuit het perspectief van slachtoffer en (redelijk gestoorde) dader wordt het verhaal afgetrapt, en dat blijft gedurende het eerste deel zo. Ik zal niet te veel uitweiden over deel 2 en 3 van het boek, want daarmee geef ik te veel weg, en dat is uitermate zonde. Zelf lezen is het devies.

In (erg) korte hoofdstukken word je vliegensvlug meegenomen door de schrijfster. In een hoog tempo wisselen situaties en ontwikkelingen zich af. Ik lees vooral 's avonds in bed, en dan vind ik de korte hoofdstukken altijd wel erg prettig. Daar zit dan meteen ook het grootste nadeel – hoewel je het natuurlijk nauwelijks een nadeel kunt noemen – het is lastig wegleggen dit boek!

Hou je van spanning, lees je graag de verdorven gedachtewereld van een misdadiger, word je graag op het verkeerde been gezet her en der, dan is dit boek een absolute aanrader.

Meer recensies van Bart