Eerder een roman dan thriller, maar wel een aanrader
De Camino, een wandeltocht voor pelgrims. Lotte besluit hem te lopen, op precies dezelfde dagen als haar overleden man hem een jaar eerder liep. Om te achterhalen wat hem er toen heeft toe gebracht om zelfmoord te plegen.
Het verhaal speelt zich grofweg in 3 tijdvakken plaats: nu, een jaar eerder, en tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië. Centraal staat de relatie tussen Lotte en Emil. Bekend is dat Emil een oorlogsverleden heeft, maar in welke vorm heeft hij Lotte nooit verteld. Dit wordt gedurende het boek langzaamaan duidelijk.
Een geloofwaardig verhaal, dat blijft boeien. Voor mij niet per se een thriller, maar eerder een roman over liefde, oorlog, drijfveren en uiteindelijk weer liefde. Wel met goed opgebouwde spanning zodat je wilt weten hoe het af gaat lopen. Ik was totaal onbekend met deze auteur, maar het verhaal nodigt uit om meer te lezen.