Een bekende verhaallijn in een modern jasje
Een aantal amateurschrijvers hebben zich aangemeld voor een workshop van een week, onder leiding van een vermaarde auteur. Deze workshop vindt plaats op een afgelegen eiland, waarbij ze geen gebruik kunnen en mogen maken van moderne communicatiemiddelen. Alleen de hulp van de schrijver beschikt over een laptop en telefoon, voor contacten met de buitenwereld.
Je kunt op je klompen aanvoelen, dat als iemand in de groep kwade intenties heeft, het lastig is om je daartegen te weren. Iedereen verdenkt elkaar en dat zorgt natuurlijk voor de nodige achterdocht en gespannen sfeer. En was reden om dit boek dan ook snel uit te lezen, zodat ik weer met een gerust hart verder kon.
De auteur slaagt er prima in om dit verhaal redelijk geloofwaardig neer te zetten. Sommige lezers hebben kritiek op beschrijving(en) van de wandelingen op het eiland. Heeft mij geen moment gestoord. Prettig boek om te lezen, spannend genoeg om de aandacht erbij te houden. Ondanks dat de verhaallijn niet nieuw is.
Voor mij een prima boek om je lekker mee te laten nemen naar het stille eiland en te lezen hoe het verhaal zich ontplooit. Geen hoogvlieger, maar OK vermaak.