Vrij langdradig en niet geloofwaardig

Bas Stange 20 november 2025
Dit boek is het schrijversdebuut van de Engelse Liane Child. Schijnbaar zelf geobsedeerd van reels, geplaatst door Influencers op Instagram, vond ze het blijkbaar nodig om die obsessie om te zetten in een thriller die pas in de laatste bladzijden enigszins spannend wordt.

Het verhaal gaat over een traditionele echtgenote ( tradwife) die besluit haar leven in een geromantiseerde versie te delen met haar miljoenen volgers. Niets is wat het lijkt in dit verhaal. Het leven van Madison, de tradwife, bestaat uit een aaneenschakeling van geheimen, of eigenlijk leugens. Er ontspint zich een vrij saai verhaal waarin het leven van de tradwife bijna vanzelfsprekend wordt gekoppeld aan huiselijk geweld en geloof. Ik heb geen enkele sympathie kunnen opbrengen voor de hoofdpersonen, ik vond ze zonder uitzondering behoorlijk irritant.

Het verhaal werd hoe langer hoe ongeloofwaardiger en pas in de laatste 70 bladzijden kwam de schrijver er blijkbaar achter dat er wat spanning in een thriller hoort te zitten. Dat gemis aan spanning werd vanaf dat moment een beetje goed gemaakt.

Veel leesplezier heb ik niet aan het boek beleefd, als thriller zou ik het ook niet hoger dan met 2 sterren waarderen. Het is echter wel vrij vlot leesbaar geschreven en op de één of andere manier bleef ik toch nieuwsgierig naar het verdere verloop van het verhaal. Dus: drie sterren.

Meer recensies van Bas Stange