Spicy Witchy feelgood
Ik heb de laatste tijd iets met heksenboeken, zal de tijd van het jaar zijn. Dit boek lag al een tijdje stof te vergaren dus het werd tijd! Witchy romcom staat er op de achterkant, ik ben er klaar voor!
Dina heeft een leuk koffiezaakje met gebak in Bloomsbury, zo’n zaakje waarbij je omhult wordt door de heerlijkste geuren, watertandend door het zien van het heerlijke gebak en je ogen automatisch dichtgaan bij de eerst slok koffie. Magie? Natuurlijk want Dina is een keukenheks. Haar baksels zorgen ervoor dat je glimlachend je mail wegwerkt of dat je relatieproblemen niet zo zwaar zijn. Zelf heeft ze niet zo veel geluk want er rust een vloek op haar liefdesleven. Elke keer als ze iemand leuk vindt overkomt die persoon wat. Brandwonden tot aan het ziekenhuis aan toe. Verliefd worden is dus geen optie. Totdat Scott het café binnenkomt, is het waard om de vloek te verbreken?
Dina is een leuke vlotte meid, Marokkaanse afkomst, heksenlijn vanaf moederskant en beste vriendinnen met twee horrorschrijfsters. Waarvan er een geesten kan zien…
Scott is een tijd weggeweest uit Londen nadat zijn relatie stuk is gegaan. Hierdoor heeft hij veel gemist in zijn vriendenkring. En heeft een beetje moeite om mensen te vertrouwen.
Ondanks de vloek van Dina en de vertrouwenskwestie van Scott vliegen de vonken ervan af! Er komt wat spice in voor!
Afwisselend lees je het perspectief vanuit Dina en dan weer een hoofdstuk vanuit Scott. Leuk om te lezen wat Scott vindt van Dina’s heksenkant. Maar soms mis ik wat diepgang. En ik vond het einde wat snel gaan. Rond bladzijde 254 dacht ik; waar blijft de vloek? Het is nog niet opgelost en het boek is 296 bladzijden groot. En dat is inclusief epiloog.
En toch is dit een goed debuut, het verhaal gaat vlot en beeldend, speelt zich afwisselend af op het Engelse platteland en Londen, lekkere baksels en een dosis magie. Als er dan toch heksen onder ons leven dan graag de vrolijke heksen als Dina en haar moeder Nour!