perfecte cozy crime
Een boekhandels mysterie! Schreeuwt de cover niet cozy boekenwinkel? Ik kreeg er in ieder geval geen heftige thriller vibes van dus dit is perfect voor mij!
Tweeling Mercy en Lizzie McCarthy erven een boekhandel en huis van hun opa in Ierland. Een opa die ze nooit hebben ontmoet en eigenlijk niet eens wisten dat hij bestond. Het huis staat in een schattig hofje en de boekhandel ziet er fantastisch uit. Het is allebei anders dan verwacht, helemaal geen huis met achterstallig onderhoud met ouderwets meubels. Maar mooi en modern ingericht. Zelfs de buren zijn aardig, ze hebben een welkom feestje georganiseerd in de boekhandel. Alleen de rechter is een beetje vreemd met zijn onaardig opmerkingen. Als ze na het feestje teruglopen horen ze een kreet en zien ze de rechter neervallen. Mercy is thrillerschrijver en vermoed moord. Als dan ook de dienstdoende rechercheur denkt dat hij vermoord is en dat de komst van de zussen wel heel toevallig is, gaat Mercy op onderzoek uit.
Mercy is thrillerschrijver en een succesvolle ook! Ze heeft meerdere bestseller geschreven maar het ook een nadeel. Haar leven in New York was af en toe eenzaam. En daarbij had ze een stalker…
Lizzie heeft een lavendelboerderij maar onlangs is haar man en zijn dochter overleden door een ongeluk. Het verlies heeft een gat geslagen. Ze zat zo diep in de put dat Mercy bang was dat ze er nooit meer uit zou komen.
Het vertrek naar Ierland kwam voor beide zussen op een moment dat ze allebei toe waren aan iets nieuws. Niet om ervoor weg te lopen maar om een nieuwe start te maken. Lucy Connelly heeft dit mooi beschreven, je kan natuurlijk niet weglopen van verdriet want dat zit in je, ook al zit je zelf in een nieuwe omgeving zonder herinneringen. Het boek is vlot beschreven en je waant je al snel in Ierland!
Het Ierse boekhandels mysterie is een fijne cosycrime waarbij Mercy met veel hilarische capriolen en ‘verhoren’ probeert uit te vinden wie de vervelende rechter heeft vermoord.