Het einde van Darkbloom

beachhouseboeken 30 januari 2026
Dit is deel 2 in de serie van De negen. En Ben Guterson ken je misschien van de serie over het Winterhuis hotel.

Zander logeert nog steeds bij zijn oma in het De negen. De negen is een fantastisch warenhuis! Het beste warenhuis ter wereld! Maar er is een vijand Darkbloom en hij loopt nog steeds vrij rond. Zit hij achter de vallen lampen? En de kapotte schommel van Zander’s beste vriendin Natasha? En wie is die man in het paarse pak die elke keer op de negende verdieping rondloopt? Darkbloom wil De negen vernietigen maar dat kan alleen met de plaat die Zander in deel 1 heeft gevonden en de plaat zit veilig in het appartement van zijn oma, toch?

Wat een fantastische plek is De negen! Net als in het Winterhuishotel kan je hier van alles beleven en heeft Ben Guterson weer allemaal andere magische en vreemde dingen bedacht! Het buizensysteem met de brievenpost en de ijswinkel lijkt mij het einde! En natuurlijk de boekenwinkel waar je rustig kan gaan zitten lezen. Heerlijk! Het boek gaat vlot naar een hoogtepunt toe wanneer Darkbloom zich laat zien en Zander een list bedenkt.

In dit boek wordt het Winterhuishotel ook kort genoemd. Er zouden meerdere magische plekken zijn maar welke dat is niet bekend! Het geeft wel hoop voor de toekomst. Wie weet komt er nog een leuke serie uit.

In ieder geval is dit het laatste deel van De negen en het is weer genoeg voor een aantal uurtjes fijn leesplezier.

Meer recensies van beachhouseboeken