Heerlijke realgood

beachhouseboeken 12 februari 2026
Toen Esther vroeg of ik mee wilde doen aan de Blogtour sprong ik een gat in de lucht! Vorig jaar heb ik al haar boeken gelezen en heb ervan genoten. Heerlijke realgood!

In Niet alles is wat het lijkt volg je Alexa, zij kan samen met haar collega en beste vriend Niels een opleiding volgen in Denemarken! Natuurlijk gaat ze dat doen en ze heeft ook nog een andere reden: ze wilt op zoek naar haar opa. De vader van haar moeder woont daar en eigenlijk is ze heel benieuwd of ze haar drang naar avontuur en dingen ontdekken van hem heeft want de rest van haar familie komt bij wijze van spreken de provincie niet uit. Op het werk gaat het voorspoedig met een vicepresident wat een onwijs lekker ding is, de opleiding gaat fantastisch, alleen de zoektocht wilt niet vlotten…

Niet alles is wat het lijkt is een standalone. Niet alles is wat het lijkt speelt zich af in Denemarken! En een grote rol is gereserveerd voor de vuurtoren bij de brug die je neemt richting Kopenhagen. Op het eilandje ertussen in, Sprogø staat de vuurtoren. Niet dat die mij is opgevallen toen ik er was, ik was totaal onder de indruk van de brug maar Esther rijdt dit stuk regelmatig en dan is logisch dat het opvalt. Dus naast de vuurtoren komen er ook bijzonderheden van Denemarken en Kopenhagen naar voren, wat altijd leuk is om herinneringen aan op te halen.

Esther Stui heeft vaak sterke vrouwelijke hoofdpersonen met bijzondere banen in haar boeken. Alexa is Windturbine monteur! Ik bedoel maar, het niet dat ik er nog nooit van heb gehoord maar bijzonder is het toch zeker wel. Technisch jargon komt naar voren maar nooit zo heftig dat het onbegrijpelijk wordt. En mooi dat Esther dit allemaal aan haar man Bert kon vragen!

Tijdens de opleiding van Alexa en Niels gaat er iets mis en ik heb het niet droog kunnen houden. De zoektocht naar haar opa en de relatie met Torsten, de vicepresident, allemaal prima. Maar de reactie van Niels, het was zo sneu…

Met tranen in mijn ogen heb ik deze Deense parel uitgelezen. Esther haar schrijfstijl is vlot en herkenbaar in de beschreven hoogtepunten van Denemarken.

Bedankt Esther voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van beachhouseboeken

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.