mooi!

beachhouseboeken 30 januari 2026
Toen ik dit boek opensloeg tijdens de unboxing vond ik al dat er mooie illustraties in staan maar het verhaal of eigenlijk verhalen zijn heel leuk tijdens de voorleesweken!

Chao gaat elke dag naar zijn vriend Karper. Karper woont in een fontein in een vergeten park vlakbij het huis van Chao. Maar opeens staat er een groot bord bij de ingang van het park. Het park wordt gesloopt, er worden wolkenkrabbers gebouwd. Chao roept de hulp in van zijn andere vriend, de Glasblazer. Samen bedenken ze een list om het park en Karper te redden.

Chao wilt later glasblazer worden want de dingen die zijn vriend Glasblazer maakt zijn wel erg mooi. Maar Chao heeft ook een droom, hij is bezig met een verhaal over Karper, maar het verhaal af te maken en te vertellen is toch wel erg spannend.

Het eerste wat dus opviel waren de illustraties van Harmen van Straaten zelf. Kleurrijk en speels, heerlijke platen in dit voorlees boek. Want naar mate het boek vordert gaat Chao voorlezen uit zijn eigen lievelingsboek. Er zitten dus verschillende verhalen in dit verhaal.

En Chao leert in dit boek om zijn angst te overwinnen en om hulp te vragen. Net zoals Glasblazer hulp vraagt en een ruzie bijlegt. Mooie thema’s!

Meer recensies van beachhouseboeken