Dirk is dan wel een kleine eigenwijze schetenlatende eenhoorn, hij is ook heel grappig. En heel lief voor de ijsdraak!

beachhouseboeken 20 februari 2026
Dit is al deel 12 in de serie en ik had nog niet eerder een verhaal over deze eigenwijze Dirk gelezen. Daar moest toch maar snel verandering in komen!

Mira en haar zus Rani zitten op de Eenhoornschool en deze keer komt er een Sneeuwfestival op de Eenhoornschool! Maar als ze op school aankomen ligt er helemaal geen sneeuw. Het wordt een dagje uitgesteld want de Sneeuwmeter geeft geen sneeuw aan. Maar juffrouw Mustang heeft een verrassing, zij heeft namelijk eieren gevonden. Drakeneieren! En iedere klas krijgt een ei om voor te zorgen!

Ook al heb ik geen van de voorgaande boeken gelezen in deze serie ik heb niet het idee dat ik veel gemist heb. Deze boeken kunnen dan ook makkelijk als standalone gelezen worden.

Pip Bird heeft een vrolijk boek geschreven over de Eenhoornschool vol met leerlingen en hun eenhoorns. In makkelijk taalgebruik en vrolijke tekeningen komt de tekst tot leven. Geschikt voor groep 4 tot en met 6. Leuk is de kaart aan het begin van het boek en de quiz aan het einde.

Een verhaal over vriendschap, samenwerken en uitdagingen overwinnen.

Hou je van glitter, regenbogen en eenhoorns? Dan is dit een boek van jou! Dirk is dan wel een kleine eigenwijze schetenlatende eenhoorn, hij is ook heel grappig. Aan het einde van dit boek heb je Dirk en de ijsdraak in je hart gesloten!

Bedankt @uitgeverveltman voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van beachhouseboeken