Zielzalvend boek

beachhouseboeken beachhouseboeken
20 mrt 2026

De nieuwe serie van Kevin Hassing! En de hoofdpersoon heet Ruby! Ja, die moest ik lezen natuurlijk, gelukkig mocht ik meedoen met de leesclub van @ilonaslevenbijls

Ruby Crusoe, de dochter van Robinson Crusoe, wil avontuur. Net als haar beroemde vader maar waar iedereen de beroemde avonturier ziet die een onbewoond eiland heeft overleefd, ziet Ruby alleen maar haar papa. Ze wilt zelf op avontuur! Ze gaat mee als haar vader weer naar zee vertrekt en als ze een onbewoond eiland ziet dan springt ze van boord. Ze strandt op het eiland maar het avontuur is anders dan gedacht.

Wat een stoere meid is Ruby! Gaat mee varen, strandt op een eiland en doet alles om het avontuur op te zoeken. Als ze een idee heeft dan gaat ze er helemaal voor en later kan het idee totaal anders uit komen.

Mooi avonturenverhaal maar ook een verhaal met thema’s als vriendschap, familie, nieuwe dingen ontdekken en jezelf leren kennen.

Leuke woorden als Schont (aanrader!) maar ook mooie woorden als Zielzalvend.

Superleuk om in de leesclub ook iets te horen over De Verandering, deel 2 van de serie! En dat Kevin dingen en ervaringen uit Expeditie Robinson heeft verwerkt in het boek. De vogel, is een echte vogel! En ik ben enorm benieuwd naar De Verandering want Het Vertrek eindigt met een cliffhanger!

Bedankt voor het recensie-exemplaar uitgeverij LS.

Meer recensies van beachhouseboeken