Een jongen die net is gebeten en nu moet accepteren dat hij een noctie is.
Als ondertitel heeft Nightmore ‘De engste school ter wereld’, dan ben ik wel benieuwd naar deze afschrikwekkende school!
Fynn is vijf maanden terug gebeten op vakantie met z’n ouders. Vier maanden terug begon zijn eerste transformatie. Hij moest naar een andere school, Nightmore. Zijn ouders vinden het een fantastische school, geen internet, geen verkeersherrie maar stilte in een groene, rustige, kalme omgeving. Maar Fynn vindt het niks, mist zijn thuis, zijn ouders, vrienden en zijn oude school. Hij besluit weg te lopen. Toen dat mislukte sloot hij vriendschip met een demon, Sinista Satania Demonia en zij gaat hem helpen om van school afgetrapt te worden.
Eigenlijk is het hartstikke sneu voor Fynn, zo’n school met allemaal vreemde types. En daarbij moet je ook nog wennen aan het feit dat je een weerwolf bent geworden. Niet de minste levens veranderde gebeurtenissen. Ontsnappen is superlastig want de school wordt ook nog eens bijzonder beschermd. Al met al zit het Fynn niet mee.
Opvallend aan dit boek zijn de mooie illustraties. Alles in zwart wit wat bijdraagt aan de griezelige sfeer van het boek. De kaart aan de binnenkant en aan de andere kant de scholierenpassen en aanmeldingsformulier. Heel tof gedaan!
Wat een leuk verhaal! Een jongen die net is gebeten en daarmee moet om zien te gaan. Dan zijn er ook nog speciale scholen voor nocties; wezens van de nacht. En speciale lessen zoals dat vanaf de brugklas liegen een verplicht vak is. Want ja, hoe moet je anders overleven? Het is uitkijken naar deel 2 over deze enge school!
Bedankt voor het recensie-exemplaar uitgeverij Condor!