Mooie opbouwende detective
Het is alweer een tijdje geleden dat ik de boeken van Elizabeth George las. En dan las ik voornamelijk de boeken over inspecteur Lynley. Heerlijke boeken en ik ben dan ook benieuwd of dit nog steeds zo is.
In Cornwall wordt een moord gepleegd op Michael Lobb. Hij wordt dood aangetroffen in zijn werkplaats. Hij maakte gebruiksvoorwerpen en sieraden van tin. Het is een familiebedrijf van vader op zoon, geen groot bedrijf maar hij kon ervan rondkomen. Hij wordt gevonden door een werknemer en een vertegenwoordiger van EcoMining, het bedrijf dat dolgraag het land en de gebouwen wil overnemen. Een ideale locatie om een fabriek neer te zetten. Alleen Michael wilde niet verkopen. Zijn vrouw, broer, zoon en dochter, iedereen wilde dat hij verkocht maar hij wilde niet degene zijn die het bedrijf opgaf. Lynley en Barbara worden zijlings betrokken en merken al snel dat er weinig de waarheid spreken.
Brigadier Barbara Havers en inspecteur Thomas Lynley zijn als duo goud. De brigadier is een flapuit met T-shirts voorzien van foute teksten, een voorliefde van pop-tarts en afhaalmaaltijden. Inspecteur Lynley is altijd een gentlemen, moderne graaf, compleet met ouderwetse kleding en onberispelijke manieren.
Het boek is 762 bladzijden dik en toch vloog ik erdoorheen. Elizabeth George heeft het vermogen om je aan het verhaal te kluisteren. Langzaam bouwt George de spanning op en kwam de dader in zicht. Het is dik, onhandig en een crime om te lezen in bed en toch wilde ik het niet wegleggen. Het bleef spannend, is het toch de vrouw van of zijn zoon?
Heel leuk dat er allemaal oude bekenden in terug komen. En het verhaal is afwisselend van perspectief geschreven. Daardoor moet je wel even bijblijven want het gaat van Michael in de verleden tijd en dan in de tegenwoordige tijd de onderzoekende rechercheur Bea Hannaford, Barbara Havers, Thomas Lynley, Geoffrey Henshaw en Daidre Trahair. Een hele rits mensen die hun eigen kaders hebben.
Het is weer een spannend en meeslepend boek geworden! Er zitten nog wat twists in dus het blijft boeiend tot het einde!
Bedankt voor het recensie-exemplaar @awbrunaromans
Bedankt voor het recensie-exemplaar @awbrunaromans