Lekker leesboek en als je niet perse op zoek bent naar een cosy kerstboek dan is dit een prima boek voor de kerstvakantie!

beachhouseboeken 29 december 2025
Ken je de novelle Expeditie kerstboek van Jenny Colgan van vorig jaar? De verborgen kerstbibliotheek is het vervolg hierop!

Mirren Sutherland hoort Jamie McPherson praten over haar als vinder van het boek wat ze voor haar oud tante had opgespoord. Zij wordt door hem ingehuurd en vertrek naar Schotland om daar het boek te vinden waar zijn opa het over heeft gehad en dat moet ergens in huis zijn. Maar het huis is een kasteel! En dan komt ze ook nog Theo Palliser tegen, haar knappe rivaal, die haar de vorige keer heeft geghost. Er zit nog wat oud zeer tussen hen in. En bij Jamie zit er ook zou zeer tussen hem en zijn familie want rijk zijn is niet hetzelfde als gelukkig zijn…
Jenny Colgan heeft in dit boek wel weer haar kenmerkende vlotte stijl te pakken. Je wordt gezellig meegenomen naar Schotland naar een koud kasteel, verarmde upperclass en enorm veel sneeuw.

Heeft dit boek een hoog kerst gehalte? Het viel mij reuze mee. Ja, het speelt zich af tijdens kersttijd en er zit een kerstboom in. Maar de focus van het boek zit op de zoektocht van Mirren naar het boek wat de oude McPherson heeft verstopt en niet zozeer op de gezellige kersttijd.

Meer recensies van beachhouseboeken