Leuk boek, logisch blijven nadenken en lekker puzzelen!

beachhouseboeken 29 december 2025
De titel spreekt natuurlijk tot de verbeelding dus ik was dan ook benieuwd hoe dit puzzelboek voor de jeugd zou zijn!

In Moord aan boord volg je Arlo Banks in Egypte. Hij is uitgenodigd om mee te varen op een Nijlcruise boot. En hij is nog maar net aan boord of er wordt al een moord gepleegd! Aan jou en Arlo de taak om de moordenaar van Juffrouw Patti te ontmaskeren.

Je volgt Arlo terwijl hij op zoek gaat naar aanwijzingen. Terwijl hij overal zoekt kan je zelf de beslissing nemen om ergens verder te zoeken of een andere kant op te gaan. Niet alles is dan even succesvol. Neem je een ‘niet logisch’ of ‘ongewenste’ gedachtengang of gedrag dan kan dat afgestraft worden met de dood! Het is dan zaak om te weten waar je gebleven was in het boek. Het boek begint dan wel bij hoofdstuk 1 maar dan kan je al snel kiezen om naar hoofdstuk 5 of naar hoofdstuk 2 te gaan. Met twee boekenleggers lezen is dan wel handig!

Moord aan boord is geschreven vanuit het jij-perspectief, zodat je je helemaal kan inleven in het oplossen van alle raadselen en de dader te vinden. Even wennen maar wel effectief toegepast door Paul Westmoreland.
Verder is het vlot geschreven en gaat de groep ook ‘gewoon’ verder op excursie. Dus er is een snelle opvolging van gebeurtenissen.

Ik was er zelf snel doorheen maar heb mijzelf toen nog een uurtje vermaakt door alle andere afslagen ook te nemen. Maar hier ging je al snel verschrikkelijke doden tegemoet. Er is dan ook maar een uitkomst in het boek.

Dit is al deel 3 in de serie. Leuk boek, logisch blijven nadenken en lekker puzzelen!

Bedankt uitgeverij Ploegsma voor het recensie- exemplaar

Meer recensies van beachhouseboeken