eigengereide dame is Vera!

Dit boek had ik al zo lang op mijn TBR staan, een cosycrime boek! In het najaar komt deel 2 dus ik moest hem nu toch echt eens lezen.

Vera Wong heeft een theehuis in San Francisco, Vera Wang Wereldberoemde Theehuis. Vernoemd naar de actrices in de hoop dat het mensen trekt naar haar oude theehuisje. Ze is al 60, thee en haar zoon, Tilly zijn haar lust en leven. Daarbij geeft ze iedereen ongevraagd advies. Maar bewoners worden ouder, trekken weg en haar klanten dus ook. Totdat ze nog maar 1 vast klant over heeft. Maar op een dag wordt ze wakker en vindt ze een lijk in haar theehuis. Ze heeft de politie zo veel mogelijk geholpen, thee gezet en vriendelijk geweest maar er is geen CSI team geweest, ze hebben geen vingerafdrukken genomen en geen vragen gesteld. Kortom; Vera heeft geen vertrouwen in de politie en gaat zelf op onderzoek uit.

Wat een ontzettend eigengereide dame is Vera! Iedereen rond commanderen, overal advies rondstrooien maar ze heeft haar hart op de goed plek, is oprecht bezorgt om de mensen om haar heen en zet wel ontzettend goede thee. Thee met kalmerend effect of die je juist heel scherp zouden maken, ik zelf zou er dagelijks zitten.

De schrijfstijl van Jesse Sutanto is vermakelijk en vlot. Vera wordt goed neergezet, als een vitaal maar oud dametje van Chinese afkomst die nog hangt aan de oude tradities maar haar best doet om mee te gaan met al het internet en digitale gebeuren en daardoor soms ook wel eens de plank misslaat.

Afwisselend wordt het verhaal verteld door de ogen van Vera, Riki, Sana, Oliver en Julia. Veel personen maar wel erg vermakelijk. Zo leer je ze allemaal goed kennen want ze zijn allemaal Vera’s verdachten!

Thema’s in Vera Wongs ongevraagd advies aan moordenaars zijn generatie kloof, respect voor ouderen, Aziatische cultuur en Amerikaanse levensstijl. En ondertussen moet er een moordenaar gezocht worden!

Al met al een aangenaam boek waarmee je jezelf wel een aantal uren kan vermaken!

Meer recensies van beachhouseboeken