Een veelbelovend eerste deel!
Alleen al de titel: De gave van Lucrezia. Hoe geheimzinnig klinkt dat? De ondertitel: Vier zussen. Vier gaves. Vier liefdes. Heeft Oceaan hier weer een hit serie in handen? Helaas heb ik geen voorspellende gaven maar de serie klinkt mysterieus genoeg.
De vader van Lucrezia, haar tweelingzus Bianca en jongere zussen Mia en Nora is overleden en Lucrezia besluit om terug te keren naar Toscane. Ze heeft opeens een drang om naar huis te keren en haar zussen te zien. Dit heeft ze al die jaren niet gehad. Maar of haar zussen blij zullen zijn om haar te zien weet ze niet. Het is jaren geleden dat ze is weggestuurd door haar vader en ze is nooit meer teruggekomen. Maar weten haar zussen waar ze is geweest?
Wat is Lucrezia een stoere vrouw, helemaal alleen, afgesloten van haar familie heeft ze een leven opgebouwd. Maar ze is hard geworden. Een buitenbeentje op school, nooit meer gesproken over haar familie of gave. Haar gave is dat ze kleuren ziet over de gevoelens van mensen. Dus wanneer ze tegen haar vriend zegt dat ze naar Italië gaat voor de begrafenis, dan ziet ze een zweem rood boven zijn hoofd. Hij is geïrriteerd…
Wat een gave om te hebben! Bovendien komt ze uit een super interessant gezin met haar zussen die ook gaves hebben en dit alles via de familie van haar moederskant. De familie aan vaderskant is ook interessant maar dan niet zo positief.
De schrijfstijl van Daniela Sacerdoti is beschrijvend. Het eerste hoofdstuk wekt direct de nieuwsgierigheid, waar gaat dit verhaal naar toe? Maar hoe meer je te weten komt over Lucrezia, hoe meer je in het verhaal gezogen wordt totdat je het gevoel hebt dat je zelf aanwezig bent en rondloopt in Toscane.
Het enige wat ik nu wil weten of het nog goed gaat komen met haar zussen. Er zijn nog wat open eindjes, zeker met de tweelingzus Bianca. En met zus Nora, wat is precies haar gave? En hoeveel krijgt zus Mia eigen mee met haar voorspellende gave? Het lijkt wel of bij haar alles door elkaar heen loopt.
Een veelbelovend eerste deel!