Chocolade, heksen en een mysterie, zalig verhaal.
Door de cover van het boek hoopte ik zo op een cosy heksen boek! Het pakje in haar handen spreekt tot de verbeelding, wat zou erin zitten?
Lina Vandevelde heeft een chocolaterie in Brugge, ze kan toveren met chocolade! Maar wanneer Finn De Wulf de winkel binnenkomt en verteld wat hem de vorige avond is overkomen door Simon Laurent weet Lina genoeg. De strijd komt eraan, het gestolen Maya artefact en de vergiftigde burgemeester zijn geen toeval. Het komt allemaal door Simon. Simon probeert Lina in een val te laten lopen om zijn plannen uit te voeren. En Finn speelt daar ook een rol in. De aantrekkingskracht tussen Finn en Simon is groot. De strijd om Brugge is begonnen!
In het eerste hoofdstuk is er al sprake van een diefstal, hierna volgen een heks, zwarte kat, weerwolf en heel veel chocolade! Olivier van Gierdeghom heeft een vlot lopend boek geschreven. De activiteiten volgen elkaar snel op maar ook de interactie tussen Finn en Simon voelt goed aan.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Lina, Finn, en Simon. Hierdoor leer je alle hoofdpersonen kennen, en al is Simon de minst sympathieke van het stel toch krijg je wat begrip als je zijn situatie wat beter leert kennen.
En het boek staat vol met prachtige zinnen:
‘Sommige geheimen zijn donkerder dan chocolade’.
of
‘Misschien, dacht ze, was dat waar echte magie begon – niet met toverspreuken of artefacten, maar met de moed om jezelf te zijn, ongeacht welke vormen anderen je probeerden op te leggen.’
Heerlijk toch?
De heks van Brugge is om op te vreten! Chocolade, heksen en een mysterie, zalig verhaal.
En nog beter; er komt een deel 2, Operatie Feniks verschijnt op 22 september. En ik ben benieuwd of dit deel ook weer om te smullen is.
Bedankt @kabouterpers voor het recensie-exemplaar!
En het boek staat vol met prachtige zinnen:
‘Sommige geheimen zijn donkerder dan chocolade’.
of
Heerlijk toch?
Bedankt @kabouterpers voor het recensie-exemplaar!