Lekker tussendoor op het strand!
Dit leek mij een echt zomer boek op een van de eilanden van Florida. Ik heb daar altijd een roadtrip willen maken. Waarschijnlijk doodsaai, alleen maar zon en strand. Maar dit boek brengt misschien wat drama!
In Een zomer vol verrassingen is Marlow op vakantie in Florida. Ze logeert in het gasthuis van haar moeder. Haar vader is net overleden en ze is in Florida om haar moeder te ondersteunen die chronisch ziek is en om zelf even op adem te komen. Haar advocatenkantoor loopt goed maar is dit echt wat ze wil blijven doen haar eigen leven. Samen met haar vriendinnen Aida en Claire wil ze in ieder geval veel zon, zee en strand deze zomer.
Marlow is slim, ze heeft klassen overgeslagen en nu succesvol als advocaat. Haar overleden vader was senator en ze woonden afwisselend in Florida en Washington. Ze heeft nooit financiële problemen gehad of over geld hoeven na te denken, net als haar ouders. Heel anders dan haar vriendinnen. Het maakt ook gelijk helder dat ze behoort tot de elite klasse van Amerika. En het klasse verschil wordt ook wel duidelijk gemaakt in het verhaal.
Brenda Novak schrijft vlot en beeldend. Ik waande mij echt op de stranden van Florida. Heerlijk wit strand, heldere blauwe zee en de geur van zonnebrand! De vriendschap tussen Marlow, Aida en Claire is wat onconventioneel tot stand gekomen maar voelt wel hecht.
Er zit aan het einde nog een onverwachte twist in. Tenminste voor mij was die onverwachts in een feelgood.
Een fijn zomers boek, best Amerikaans maar lekker voor tussendoor op het strand.