Een mooi kompas dat een leven lang gebruikt kan worden

Het boek De Tao van gezondheid van Conny Coppen wordt al jaren gezien als hét basisboek voor velen die werken met de Tao. Bij het lezen van het boek begrijp ik ook waarom. Het boek is zeer overzichtelijk ingedeeld en omvat zowel theorie als oefeningen voor in de praktijk. Het heeft mij meer inzicht gegeven in de elementen en welke klachten daarbij kunnen horen en de daarbij horende mogelijke aanpassingen die je kunt doen om dit element weer in balans te krijgen. Dit kan door oefeningen of acupressuur bij jezelf toe te passen maar ook affirmaties kunnen bijdragen aan het hervinden van je balans. Mijn fysieke klachten kan ik nu in een breder perspectief plaatsen en ik begrijp nu ook beter hoe de klacht zich verhoudt tot de geest en hoe ik daar op in kan spelen.

De fysieke en geestelijke gezondheid worden in dit boek als een mooi samenhangend geheel benaderd. De holistische visie van Conny Coppen spreekt mij aan. Mooi hoe zij na vijfenveertig jaar van ervaring op het vlak van natuurlijke, geestelijke en holistische gezondheid nog steeds nieuwsgierig is en openstaat om te leren. Dat vind je duidelijk terug in haar boek met de manier hoe ze vanuit compassie haar kennis en ervaringen deelt. Het boek zal ik nog regelmatig raadplegen bij het verduidelijken van klachten en de mogelijke oefeningen die ik daarbij kan uitvoeren om zo meer en meer grip te krijgen op mijn gezondheid en welbevinden.

Zowel professionals als geïnteresseerden zou ik het boek aanbevelen om te lezen en te raadplegen. De Tao van gezondheid is een mooi kompas dat een leven lang gebruikt kan worden voor een evenwichtig en gezond leven.

Meer recensies van Bianca van den Bosch