Een waar cadeau voor jezelf

De titel Gids voor spiritueel ontwaken, laag na laag heeft het voor mij helemaal waargemaakt. Mijn verwachtingen van het boek zijn overtroffen. Het heeft mij niet alleen spiritueel inzicht gegeven, maar ook meer zachtheid naar mijzelf toe en begrip. In vele stukken van het boek vond ik herkenning en erkenning. Mooi hoe Mary Mueller Shutan spiritualiteit voor iedereen toegankelijk heeft gemaakt en heel waardevol hoe zij de verschillende fasen van spiritueel ontwaken beschrijft. De oefeningen zijn goed uit te voeren en de tekst is begrijpelijk weergegeven. Door de verschillende fasen van spiritueel ontwaken duidelijk te beschrijven inclusief voorbeelden, heeft het mij een stuk meer duidelijkheid gegeven waar ik op het pad van mijn spirituele ontwikkeling ben en waar ik aan kan werken om mij verder te ontwikkelen op dit pad. Een mooi en uitdagend avontuur waar ik nieuwsgierig naar was om aan te gaan en waar ik alleen maar meer enthousiast van ben geworden om  mee verder te gaan.

Ik voel mij gesteund door dit boek en de woorden van Mary Mueller Shutan. Het is oke waar je ook bent op je pad, het is oke om te voelen wat je voelt, je hoeft niet alles te verklaren voor jezelf of de buitenwereld. Heb vertrouwen, wees lief voor jezelf, je bent niet alleen. Ik ben dankbaar dat dit boek op mijn pad is gekomen en wat het mij heeft gebracht. Het boek heeft zeker bijgedragen aan mijn ontwakingsproces, ik ben wellicht weer een verdieping omhoog gegaan met de lift. Mogelijk ga ik weer naar beneden, maar Mary Mueller Shutan heeft mij geleerd dat ontwaken niet rechtlijnig is en dat het erbij hoort om delen van jezelf te ontwikkelen op een bepaald vlak en dan weer verder te gaan om vervolgens weer terug te komen om verder te ontwikkelen. Het hoeft niet allemaal in één keer, vertrouw er op dat datgene wat je aan kunt zich zal aandienen om door jou te worden ervaren en om vervolgens los gelaten te worden.

Het boek raad ik iedereen aan die wilt lezen over spiritualiteit om kennis op te doen, meer inzicht te krijgen in zijn of haar weg naar spiritueel ontwaken en zich verder wil ontwikkelen op spiritueel gebied. Een waar cadeau voor jezelf. Verwonder jezelf en ga op reis naar je innerlijke Zelf.

Meer recensies van Bianca van den Bosch