Leuk en leerzaam
Het boek De vijf elementen van Jean Haner heeft mij veel gebracht. Mijn interesse in Chinese geneeskunde was al aangewakkerd; dit boek heeft mij laten zien hoe je door kleine aanpassingen in je dagelijks leven een groot verschil kunt maken en je leven kunt helen.
Jean Haner geeft een beschrijving van ieder element en de daaraan gekoppelde mogelijkheden om toe te passen om het desbetreffende element in balans te krijgen. Iedere uitleg is helder omschreven en het boek is duidelijk ingedeeld waardoor je het boek ook als naslagwerk kunt gebruiken. Ik heb de vijf weken waarbij iedere week in het teken staat van een element nog niet doorlopen maar dit wil ik zeker doen om te ervaren wat het met mijn energie en algehele welzijn doet.
Dankzij het boek heb ik inzicht gekregen in wat mijn hoofdelement is en welke elementen bij mij uit balans zijn en hoe ik die meer kan versterken. Leuk en leerzaam, niet alleen voor jezelf maar ook om te ontdekken welk persoonlijkheidstype iemand anders is. Ik begrijp nu ook de verschillen in behoefte tussen mij en een ander beter, omdat we een ander hoofdelement hebben en op andere wijze onszelf voeden als het ware. Ook ben ik meer alert op de valkuilen die vaak voorkomen bij desbetreffende elementen. Soms voelen we intuïtief al aan wat we nodig hebben.
Met de kennis van dit boek ben ik beter in staat om al dan niet bewust de vijf elementen meer in mijn leven te integreren. De tips en adviezen die worden gegeven zijn voor iedereen een ware aanvulling om je leven meer in balans te krijgen. Een aanbeveling voor allen die nieuwsgierig zijn en de uitwerking van de subtiele veranderingen willen ervaren.