Horror en romcom, een heerlijke combi

Bibiboekt 26 februari 2026
Eén ding kan ik je beloven: je hebt nog niet een verhaal als deze gelezen!

Is het een romcom of een horror/slasher? Het is beide. En die combinatie werkt in alles door. De retro-achtige cover die in de eerste oogopslag romantisch lijkt maar na een betere blik heel luguber. De prachtige sprayed edges, de binnenkant...ik vind de vormgeving van het boek echt een plaatje!
Als millenial wordt je hier ook helemaal gelukkig van. Ik ben van 1985 en in mijn tienertijd waren er twee dingen heel populair: romcoms en horrorfilms. En die haalde je toen bij de videotheek (ik wordt nostalgisch).

Nu speelt dit verhaal zich in onze tijd af en gaat Jamie met haar beste vriendin naar een speeddate event. Maar wanneer het licht tijdelijk uitvalt blijken er mensen afgeslacht te zijn. Wat volgt is een staaltje "hoe overleef je een slasherfilm", want daar weet Jamie alles van.
In het grote doolhof-achtige gebouw, waar ze zitten opgesloten, doen ze er alles aan om maar niet in handen te vallen van de moordenaar.
De spanning is echt door het verhaal heen te voelen, wanneer mensen "alleen maar even gaan kijken". Of wanneer je verstopt zit onder de bar en er voetstappen naderen. Wie overleven het, wie niet? En wie is de moordenaar?

Maar dan het romcom gedeelte: want wat als je probeert te overleven met die ene man aan je zijde die voelt als liefde op het eerste gezicht?
Het is een combi van veel bloedspetters en romantische verlangens die op de een of andere manier toch goed werkt.
Wat ik wel merkte is dat in de tweede helft Jamies hersenspinsels over films en "the final girl" de vaart uit het verhaal haalde. Ik wilde juist door!
Maar het is zeker heel uniek en heel vermakelijk. Een leuk boek om je eens uit je comfortzone te halen.

Meer recensies van Bibiboekt