Een cozy fantasy vol liefde!
											Lily heeft kanker en zal spoedig overlijden. Wanneer ze in het hiernamaals komt, wordt de lezer verrast door een wereld vol domeinen, goden, zielen en andere wezens. Er is een Hemel, Walhalla, een Paradijs...in dat laatste komt Lily terecht. Maar ze is nieuwsgierig naar de hel...
Het hele hiernamaals leest als een warm bad. Ik kon alleen maar denken: 'Als ik doodga, wil ik ook hierheen!' Het paradijs is prachtig en zorgeloos, maar echt interessant is de hel. De demonen zijn geweldig. Er wordt gegamed, aan pubquizen meegedaan en iedereen is ontzettend respectvol naar elkaar, en vooral naar Lily, die helpt de boel beter te organiseren met de Hel-pdesk. Met haar rappe tong (en honkbalknuppel) en een passie voor klantenservice, zet ze al die verdorven zielen op hun plek. Het zorgt voor een gevoel van plaatsvervangende voldoening.
En dan is er Bel, de stoere demoon, de prins van de hel. Hun klik is geweldig, maar zowel Lily als Bel hebben nogal een rugzak. Maar hun relatie is ontzettend schattig, romantisch en af en toe heel spicy. Toch worden er naast al die perfecte momentjes en karamel lattes serieuze onderwerpen aangesneden: een trauma uit een zeer christelijk milieu, een onvervulde kinderwens, je afvragen of je wel goed genoeg bent. Soms zijn dit rauwe en gevoelige passages en breken je hart.
Deze onderwerpen zijn wel de focus in dit boek. Dat er nog een oorlog gaande is, zou je bijna vergeten. Later in het boek levert dit nog wel een paar spannende momenten op, maar over het algemeen gaat het gewoon over hun dagelijkse dingen. En dat past ook in dit genre.
Dit boek gaat over liefde: liefde voor jezelf, je familie en andere dierbaren om je heen. Het is emotioneel en helend, een genot om te lezen. Het heeft ook een hoge nerd-factor en je moet eigenlijk wel van The lord of the rings en The hobbit houden.
De enige reden dat dit boek voor mij geen 5 sterren krijgt: dit verhaal had 100 pagina's korter gekund. En soms zijn de personages allemaal nèt iets te perfect. Dat mag soms wel wat meer schuren van mij.