Ontzettend verslavend leesvoer

Bibiboekt 12 mei 2025
Nova verlangt naar een nieuw begin, een kans om de stukken van haar gebroken hart te lijmen en haar dromen nieuw leven in te blazen. Nadat ze heeft gereageerd op een advertentie die haar raakt, leert ze Thomas kennen, een man die anders is dan alle andere mannen in haar leven – en laat dat nu precies zijn wat ze zoekt. Thomas zoekt stabiliteit in een wereld die hem vaak overweldigt. Hem lijkt een verstandshuwelijk met Nova de perfecte oplossing: geen romantiek, geen chaos – alleen een gedeelde droom.

Dit boek was echt heerlijk! Ik zat helemaal in het verhaal van Thomas en Nova. En wat ik zo fijn vind aan Emma Anna's boeken: ze breekt taboes. Dit keer is het een groot leeftijdsverschil, bijna twintig jaar, wat uiteindelijk totaal niet storend is. Je voelt gewoon, zij horen bij elkaar en alle clichés kunnen de prullenbak in. Ook moeilijke thema's als een onvervulde kinderwens en autisme komen aan bod. Petje af hoe realistisch en respectvol ze dat beschrijft. Eerlijk is eerlijk: ik moest af en toe wel even een traantje wegpinken. Dat is niet de eerste keer bij haar boeken. De personages voelen gewoon zo echt.

Dit boek hoort eigenlijk bij de voorganger "Tijd droogt alle tranen" maar kan je ook los lezen. Ik heb het vorige boek niet gelezen en ik heb niet het gevoel gehad dat ik iets miste en heb dit verhaal gewoon verslonden...

Het is een verhaal over de liefde vinden, hoopvol zijn en acceptatie. En het zou geen echte Emma Anna zijn als er niet een portie spice in zat!
Wees gewaarschuwd als je begint met lezen, je kunt niet meer stoppen!

Meer recensies van Bibiboekt