Voor de boekenliefhebber!
Weer een prachtige editie in de healing fiction reeks van deze uitgeverij. Het zijn pareltjes in je boekenkast met sfeervolle covers, gespikkeld met goudfolie. En ze hebben allemaal bijzondere verhalen. Verhalen die je goed laten voelen.
Ten noorden van Tokio in een klein treinstation staat een boekhandel met koffiebar. Men zegt dat je er altijd het boek zult vinden wat je nodig hebt.
Student Fumiya bezoekt de winkel voor zijn zieke vader en vindt een warme community. En een heel bijzondere ondergrondse opslag...
De boekwinkel op vrijdag heeft verschillende verhalen of grote hoofdstukken, net hoe je het wil zien, die vanuit één hoofdpersonage beschreven worden, Fumiya. In het eerste hoofdstuk leren we Fumiya kennen, maar in de andere delen staan de bezoekers centraal vanuit zijn ogen. De een vond ik net iets interessanter dan de ander, maar ze zijn allen heel bijzonder.
De boeken zijn een middel om de personages te identificeren. Hun leeservaringen vertellen iets over hun leven en handelen.
In deze bijzondere boekwinkel ontvouwen zich thema's als uiterlijke onzekerheden, liefde, vrienden maken en de waarheid vinden.
Dit alles in het kalme tempo dat bij dit genre past.
De liefde voor boeken spat echt van de bladzijden af en ik had het eigenlijk te snel weer uit. Ik had ook graag nog meer gelezen over Makino, de winkelchef, die ik eigenlijk het meest bijzondere personage vond.
Dit boek is voor iedereen die zich graag onderdompelt in de Japanse cultuur, literatuur en hartverwarmende personages. Dit is voor alle boekenliefhebbers!
Dit alles in het kalme tempo dat bij dit genre past.