Sprankelend en gezellig
Rewitched is een van de boeken die hoog op mijn lijst stond om te lezen in de herfst. En terecht, want dit boek is comfortabel, herfstig en vol sprankelende magie!
Belladonna Blackthorne, die met haar beste vriendin samenwoont en in een boekwinkel werkt, is een heks. Ze wordt bijna 30 en het blijkt dat ze de Equiwitch-test moet ondergaan om haar vorderingen met magie te bewijzen. Alleen heeft Belle al die jaren haar grimoire niet opengeslagen, laat staan iets betekenisvol gedaan met haar magie. Ze krijgt een maand om zichzelf te bewijzen met een bijzondere mentor aan haar zijde.
Rewitched is een cozy fantasy en dat genre ligt mij wel. Het heeft iets gezelligs, magisch, niet te moeilijk en het kabbelt een beetje voort. In het begin gaat het vooral over Belles "tekortkomingen" maar wanneer ze bij haar mentor aan de slag gaat krijgt het verhaal meer vaart. Het magische systeem wordt duidelijker en er onstaan spannende twists wanneer er duistere zaken aan het licht komen.
Maar er is ook een romantische "enemies to lovers" verhaallijn met de mysterieuze Rune. Hun gesprekken zijn soms ongelooflijk grappig, maar hun liefdesverhaal was nogal onbeduidend. Het had er net zo goed niet kunnen zijn, wat mij betreft. Vond ik het vervelend dat er weinig romantiek in zit? Nee. Het verhaal was vermakelijk genoeg zo!
Rewitched is een heel gezellig verhaal over geloven in jezelf dat je goed genoeg bent. Het zit vol met prachtige en sprankelende magie die plaatsvindt in Londen en een boekwinkel! Een boek dat je wil lezen op een herfstdag, met een dekentje op de bank en een dampende kop thee (of koffie, in Belles geval).
Ik kijk al uit naar deel 2: Uncharmed.
Ik kijk al uit naar deel 2: Uncharmed.