Spannend en passioneel
Unlawful men #1 De Brit - Jodi Ellen Malpas
Maffia Romance | Gedwongen nabijheid | Kobo Plus boek
Wanneer iemand de deal met Danny niet nakomt, besluit hij Rose in onderpand mee te nemen om wat extra druk te zetten. Rose weet hoe ze zich staande moet houden in dit harde wereldje, ze had alleen nooit gedacht dat Danny zo een impact op haar zou hebben.
Danny en Rose slepen je vanaf de proloog tot de laatste pagina mee in hun turbulente (liefdes)verhaal. Beiden getekend door hun verleden, geloven ze niet dat ze in staat zijn om lief te hebben. Daarvoor zijn ze veel te beschadigd en verknipt. Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten, zijn ze onmiddellijk onder de indruk van de ander. Niet wetende wat doen met de emoties die in hun losgemaakt worden, begint er een spelletje van passioneel aantrekken en afstoten. Ze hebben echter meer gelijkenissen dan ze denken.
‘Dit is het moment dat ik me realiseer dat ik niet alleen een uitdaging voor haar ben. Ze is ook een uitdaging voor mij. Een uitdaging om te weerstaan.’
‘Mijn ademhaling is onregelmatig en moeizaam. Hij ziet me. Dat doet hij al sinds we die eerste keer oogcontact maakten. En hij heeft gelijk. Ik ben bang. Ik ben bang voor hoe erg ik me tot hem aangetrokken voel.’
Niet alleen in hun relatie, maar ook in hun dagdagelijkse leven zit genoeg spanning omwille van de dreiging in hun omgeving. Ik kreeg snel de indruk dat Danny liever niet in het maffia wereldje zat, het is bij toeval dat hij erin terecht kwam en Rose is degene die het hem doet beseffen. Maar ze maakt hem ook kwetsbaar en dat is een nadeel in dat wereldje en de reden waarom Danny nooit eerder een vrouw toegelaten heeft in zijn leven. Hoe hard hij ook probeert Rose niet toe te laten, het is gedoemd te mislukken. Ook Rose moet het onderspit delven, alhoewel ze een goede reden heeft om haar rol als harde bitch te blijven spelen. Aan haar vechtlust zal het zeker niet gelegen hebben.
Het verhaal is vlot geschreven en houdt een snel tempo aan. De liefde krijgt de tijd om te evolueren en te groeien, maar is vooral passioneel. De personages zijn pittig neergezet en tonen de juiste emoties. Er zitten ook wel wat verrassingen in het verhaal, momenten van zachtheid en romantiek, maar ook voldoende spanning en geweld. Enige puntje van kritiek zijn de lange hoofdstukken. Als je er niet van houdt om midden in een hoofdstuk te stoppen (Ikke) is het wel even afwegen of je een volgend hfdst nog start als het bijna slaaptijd is ;) Gelukkig doet het geen afbreuk aan het verhaal zelf.