Op en top heerlijke kerstige feelgood
Chris en Kiki hebben elk hun eigen reden om niet echt de grootste fan van de kerstdagen te zijn. Ze willen deze periode dan ook zonder al te veel rumoer laten passeren. Maar dat zal niet lukken als ze aan elkaar gekoppeld worden voor de organisatie van de kerstmarkt in hun winkelstraat. En oh ja ze hebben niet enkel een hekel aan kerst, maar ook aan elkaar.
Wat een heerlijke combinatie aan tropes! Kiki en Chris zijn totaal verschillend: zij chaotisch en pittig, hij rustiger en gestructureerder. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige wrevel en vonken - tijdens de ruzies, maar ook wanneer onverwachts andere gevoelens naar boven komen tijdens de gedwongen samenwerking.
De bijpersonages vormen een fijne aanvulling op de rode draad in het verhaal. Ze hebben allemaal hun eigenheid. Niek van de boekenwinkel is my man, hij komt met zijn boekenkennis en strooit met tropes in het rond, gewoon zalig, ik heb al zin om met hem een praatje te maken over onze gezamenlijke liefde voor boeken. De winkelstraat is een hechte en warme groep winkeliers, dat merk je direct. Met uitzondering dan van Chris en Kiki die een mindere start gemaakt hebben... Al zat er bij Chris vanaf het begin stiekem wel interesse in, alleen haalde Kiki’s explosieve reacties het slechtste in hem naar boven.
Mireille Versteeg schrijft op een heel aangename manier die je laat genieten van het verhaal. Ze weet de precies de juiste elementen te combineren en gooit er hier en daar eens een grijze joggingbroek broek of zo bovenop ;) Het resultaat is op en top kerstige feelgood waarin de enemies eerst enemies mogen zijn om dan toch te evolueren naar lovers. En niet alleen hun haat voor elkaar verandert in liefde, ook de haat voor kerst vervaagt stilaan en maakt plaats voor echte Christmas spirit. Naast de ontluikende liefde is er ook focus op het vinden van jezelf, van soms eens risico’s te nemen en een sprong in het diepe te wagen. Absolute aanrader voor de winter/kerst periode!