Sexy & steamy met een diepere laag
Salacious Players’ Club #2 Ogen op mij - Sara Cate
Steamy | Kobo plus boek | 4/5 sterren
Tropes • Forbidden love | Age Gap | Mental health
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Garret, 36 j, mede-eigenaar van een seksclub, voyeur. Mia, 23j, camgirl, comfortabel met haar lichaam.
Ideale combinatie zou je denken, ware het niet dat ze stiefbroer/zus van elkaar zijn …
Wanneer Garret toevallig via een app op Mia haar account terecht komt, weet hij dat het niet oké is te blijven toekijken, maar het is sterker dan zichzelf. Het kleine meisje is een volwassen vrouw geworden. En voor het eerst sinds een lange tijd voelt hij weer een bepaald verlangen in zich opborrelen. Een verlangen om deel te nemen ipv enkel toe te kijken. Hij zoekt haar dan ook op om het verder te ontdekken. Wat hij niet verwacht is dat wat eerst start als een spelletje met een einddatum, snel uitgroeit naar iets meer.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit verhaal is sexy en steamy, maar ergens ook wel lief en draait niet alleen rond de spice. Garret en Mia waren in hun jongere fase elkaars irritante stiefbroer/zus en ook nu blijft het plagen en teasen niet achterwege, maar dan van een andere aard ;). De steamy scènes zijn expliciet en doorheen het verhaal verweven, maar niet te overheersend (ook al heeft hun beider werk met seks te maken). Het is onderdeel van hun personage, van wie ze zijn, maar ze zijn ook veel meer dan dat. Er is ruimte voor zelfontplooiing, een emotionele band en zelfs mental health issues. Mia was degene die hij nodig had om zich kwetsbaar op te stellen, om zijn onzekerheden en gevoelens onder ogen te komen, maar ook om zijn innerlijke rust te vinden. Hij kan zichzelf volledig laten zien aan haar, de goede en de slechte kanten.
Quote ~ Terwijl ik naar haar kijk, zo vredig en tevreden, zeg ik tegen mezelf dat ik dat echt voor haar kan doen. Ik kan het bij elkaar houden. Ik kan goed en gelukkig zijn. Haar beschermen tegen duisternis, totdat het allemaal vervaagt.
Quote ~ Als ik bij Mia ben, voel ik me niet alleen of alsof ik vecht tegen de zware wind van mijn eigen emoties. Ik ben zo op haar gericht, en zelfs als we ruzie hadden of elkaar plaagden, hield ze me met één blik vast.
Het raakt me dat het meisje waar ik nooit dacht bij te kunnen zijn, misschien wel voor mij gemaakt is.
Quote ~ ‘Ik herinner me niet dat je een
puinhoop was. ik herinner me dat je open was en leuk en spontaan.’
’Dat is omdat ik het voor je verborgen hield. Ik wilde dat je de goede dingen zag. Niet de zwakheden.’
‘Het is geen zwakte, Garret. En ik zag de puinhoop niet omdat ik van de rommel hou. Ik hou van je voor het goede en het slechte.’
Waar vooral Garret uiteindelijk nog angstig is voor de vooroordelen over hun hernieuwde relatie, is het mooi om te zien dat de mensen die er echt toe doen, hun onconventionele liefde aanvaarden en steunen. Ik onthoud vooral dat beiden sterk zijn maar ook leren zich kwetsbaar opstellen, elkaar goed aanvullen op alle gebieden en ook al zijn ze van enemies naar lovers uitgegroeid, ze altijd al veel voor elkaar betekend hebben. Maar ook dat het oké is om soms een puinhoop te zijn of niet de ideale maten te hebben.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Door de dubbele perspectieven worden we meegenomen in de gevoelens voor elkaar, hun gedachten (ook de minder leuke van Garret - die goed neergezet werden vind ik) en de zinderende elektriciteit die tussen hen hangt. De verhaalopbouw heeft het juiste tempo. Alle elementen samen zorgen voor een sexy verhaal met veel verboden liefde topics (leeftijdsverschil, familieband), maar ook een diepere laag. Benieuwd naar de andere boeken in de serie!