Wat een debuut!
Wat ziet de kleurrijke cover ‘Op de stoel van God’ er prachtig uit. De in het donkergeklede man met een gouden masker valt goed op aangezien die glossyachtig in het midden van de cover staat. Ik vind het een hele toffe keuze. Zijn dreigende houding valt daardoor nog meer op. De quote naast zijn personage spreekt voorzich.
Het verhaal
In het Vredespaleis doet de Britse studente Linda Watts voor haar studie een onderzoek. In een van de oude boeken vindt Linda een gesorteerde boodschap! Ze denkt dat de vondst niet zoveel voorstelt, toch kan ze het niet zomaar naast zich neerleggen. Linda wil er natuurlijk meer van weten en met veel enthousiasme begint ze aan haar onderzoek. Linda is druk bezig met het ontcijferen van de code en komt terecht in een web waarvan de draden gesponnen zijn tussen de machten in verschillende werelddelen. Of Linda nu in Den Haag, New York of Genève is, haar leven is ze niet zeker. Hoe dieper ze het onderzoek induikt, hoe lastiger het voor haar wordt om te beoordelen wie ze kan vertrouwen. Want wie zijn de machtspersonen die deel uitmaken van dit geheime genootschap? Toch kan niemand Linda tegenhouden want wat zij heeft ontdekt mag nooit verloren gaan.
Mijn mening
Via de socials zag ik de blogtouroproep voor twee thrillers van Matthijs Huizinga langskomen. Na het lezen van de informatie over deze twee thrillers heb ik Matthijs laten weten dat ik graag mee wilde doen aan zijn nog te organiseren blogtour. Daarnaast vind ik het geweldig wanneer een auteur de opbrengst van een boek of boeken schenkt aan een goed doel. Matthijs Huizinga heeft ervoor gekozen om de opbrengst van zijn boeken aan de Prinses Maxima Centrum (kinderoncologie) te schenken.
Zoals ik al eerder aangaf bevestigt de quote ‘Wat als de Elite het recht in eigen hand neemt?’ de dreigende houding van de in het zwart geklede man met een gouden masker. Een ding is zeker, op hoog niveau wordt een machtspel gespeeld waarbij het plegen van een moord niet wordt geschuwd. Voordat Linda het zich kan beseffen bevindt zij zich middenin een machtige kat-en-muisspel.
‘Op de stoel van God’ begint met de zin: Verdomme, het is zover….. De rest van de 1e alinea vertel ik natuurlijk niet maar die is zo intrigerend en beeldend geschreven dat ik gelijk zoiets had van mij de komende uren niet storen! Het is een gruwelijk spannend verhaal waarbij de auteur de heftige gebeurtenissen op een gedetailleerde wijze met de lezers deelt. De dreiging van de sluwe machtige geheime genootschap en de angst die Linda daarvan ondervindt is voelbaar.
Linda haar personage, die in het begin best onzeker overkomt, ontwikkelt zich door alle huiveringwekkende situaties waarin ze terecht komt. De auteur weet me verschillende keren te verrassen met de onverwachte wendingen die in ‘Op de stoel van God’ voorkomen. Af en toe heb ik echt zoiets van: Nee dit meen je toch niet? Om dan snel verder lezen om er achter te komen hoe een situatie afloopt.
Naast Linda zijn er natuurlijk ook andere personages, waarvan mijn beeldvorming niet echt positief was…Vooroordelen kan de mens goed. Wel is de vraag natuurlijk of dit zo blijft. Een ding wil ik wel verklappen. De personages zijn goed uitgewerkt en sommige zorgen absoluut voor een verrassingseffect.
Genoten heb ik van ‘Op de stoel van God’ met alle geheimen, de spelletjes van het machtige genootschap én natuurlijk de ontknoping, die insloeg als een bom. Bij mij tenminste:-)
‘Op de stoel van God’ krijgt van mij 5 sterren.
De volgende thriller met Linda Watts als hoofdpersonage ligt al voor mij klaar om te lezen voor het vervolg van de blogtour. Alleen zal ik nog even geduld moeten hebben.
Het verhaal
Mijn mening
‘Op de stoel van God’ krijgt van mij 5 sterren.