Spannende kunstzoektocht

Boekenrookie Boekenrookie
1 mrt 2024

Rik wil op zoek naar zijn familiegeschiedenis. In zijn zoektocht komt hij verschillende namen tegen, zo ook Vermeer. Zou hij familie van hem zijn? Hij gaat op onderzoek uit. Tijdens zijn zoektocht leert hij Sandra kennen, zij is een bekende Nederlandse presentatrice die voor een programma mensen zoekt die hun stamboom onderzoeken. Na wat opzoekwerk weet Rik dat hij geen familie is van Vermeer en dat zijn verhaal dus niet echt interessant zou zijn voor Sandra en haar filmploeg. Tot Rik ontdekt dat er misschien nog een onbekend schilderij van Vermeer zich in Duitsland zou bevinden. Sandra’s nieuwsgierigheid is aangewakkerd en ze gaan samen met de filmploeg op onderzoek uit. Taco, de cameraman van dienst, heeft een duister verleden en probeert zijn hachje te redden door zijn afpersers te laten weten dat er in Duitsland mogelijk een Vermeer zou gevonden kunnen worden.

Dit boek las erg vlot. Ik zat onmiddellijk in het verhaal. Rik is een sympathiek personage en je volgt zijn gedachtegang goed. Ook het achtergrondverhaal houdt je geboeid, je wil weten waar dat nu nog toe leidt. Het spannendste deel zit in de stukken waar Taco in contact staat met zijn afpersers. Ik ben erg enthousiast over dit debuut en ik ben zeker nieuwsgierig of er nog delen zullen volgen. Enige puntje van kritiek is dat er op de cover ‘mystery thriller’ staat aangegeven, ik zou eerder gaan voor ‘mystery crime’ of ‘detective roman’. Laat het thrillergedeelte jou dus zeker niet afschrikken, dat valt heel goed mee!

Ik heb dit boek ontvangen voor een boekenclub.

Meer recensies van Boekenrookie