Een echte strijd
Tessa Ensler woont in een knus appartement in Londen. Ze heeft hard gewerkt voor haar job als strafpleiter. Tessa werkt nu op een groot advocatenbureau en neemt de verdediging van verdachten van onder andere huiselijk geweld en zedenfeiten voor haar rekening. Op het bureau heeft ze enkele collega’s waarmee ze kan sparren over haar zaken en dan is er ook Julian, waar Tessa stiekem wel een oogje op heeft. Na een avondje stappen, geraakt Tessa in een rollercoaster met ups en downs. Ze verandert die nacht van gevatte strafpleiter naar slachtoffer. Haar gedachten wijken alle kanten uit. Moet ze aangifte doen? Gaat ze voldoende bewijzen kunnen verzamelen om haar zaak te winnen? Zal ze haar job verder kunnen blijven uitoefenen?
‘Het recht moet iedereen beschermen. We mogen niet bij voorbaat iemand veroordelen. En als er per ongeluk een paar schuldigen vrijkomen, dan is dat omdat de politie of de aanklagers van het Openbaar Ministerie hun werk niet goed genoeg hebben gedaan.’
‘Het is de jury, de gemeenschap, die beslist welke versie de beste is.’
‘Het maakt me woest, maar ik weet dat ik, als ik dit niet doe, precies dat zal verliezen wat ik altijd heb beschermd, mijn gevoel van rechtvaardigheid.’
Dit boek heeft me bij de keel gegrepen. Je leeft echt mee met Tessa. Er zijn verwijzingen naar haar verleden. Haar mama en haar broer die het niet gemakkelijk hebben (gehad). Haar vriendinnen die ze dichtbij probeert te houden maar ook elk hun eigen leven leiden. Tot ze die nacht in een groot, diep, zwart gat valt. Krabbelt ze weer overeind en misschien nog belangrijker, kan ze deze zaak ‘winnen’?