Prachtig verhaal!

boekentipsvananna 24 februari 2026
De stilte voor de storm is het tweede boek van Claire Leslie Hall dat ik heb gelezen en wauw... ook dit was weer een prachtig verhaal!

Vanaf de eerste bladzijde wist De stilte voor de storm mijn aandacht vast te houden. Een verhaal dat je blijft volgen en dat langzaam steeds meer diepgang krijgt.

Je leest over Catherine, een vrouw die na een ingrijpende gebeurtenis niet meer kan of wil praten. Om verder te kunnen, móét ze terug naar haar verleden en deze gebeurtenis onder ogen zien.
Ze moet terug in de tijd in de tijd, ongeveer 15 jaar terug waar ze verliefd werd op Lucian. Hun relatie leek perfect, tot ze op een dag plotseling uit zijn leven verdween..

In het heden heeft Catherine haar leven opnieuw opgebouwd en een gezin, maar wanneer ze Lucian onverwacht weer ontmoet, komen oude gevoelens en pijnlijke herinneringen weer boven. Ze beseft dat ze hem eindelijk moet vertellen waarom ze toen vertrok, ook al kan dat alles op zijn kop zetten.

Het verhaal springt voortdurend tussen heden en verleden en wordt verteld vanuit zowel Catherine als Lucian. Dat zorgt voor spanning en verdieping.
Hun tragische liefdesverhaal, de geheimen en de verhalen die alle personages met zich mee dragen maken dit tot een mooi verhaal, waar ook veel heftige thema's aan bod komen.
De personages in het verhaal zijn sterk neergezet, het trauma van Catherine is voelbaar en realistisch beschreven en de schrijfstijl leest heerlijk vlot.

Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van een intens, emotioneel en meeslepend liefdesverhaal dat nog lang blijft nazinderen!

Meer recensies van boekentipsvananna