Prachtig boek!

Variation is het tweede boek dat ik van Rebecca Yarros heb gelezen – en wauw, wat kan zij schrijven! Haar stijl is zó meeslepend dat je gewoon moet blijven lezen. Echt weer een aanrader!

Het verhaal begint met een bijzondere ontmoeting: tien jaar geleden redt Hudson de Allie uit zee. Wat volgt is een zomer waarin tussen de aspirant-reddingszwemmer en de ambitieuze ballerina een diepe vriendschap ontstaat. Twee zomers lang zijn ze elkaars toevluchtsoord, tot hun paden ineens onverwacht uit elkaar lopen.

Nu, tien jaar later, kruisen hun wegen opnieuw wanneer Allie terugkeert naar het vakantiehuis van haar familie om te herstellen van een zware blessure.

Vanaf dat moment begint een verhaal dat je als lezer beetje bij beetje mag ontrafelen. Wat is er in het verleden gebeurd? Waarom zijn ze elkaar uit het oog verloren? En welk geheim draagt Hudson al die jaren met zich mee dat hun levens voor altijd heeft veranderd?

Zodra ik eenmaal was begonnen met lezen, wilde ik niet meer stoppen.
Het boek leest als een puzzel die zich langzaam maar meeslepend voor je ontvouwt. Sommige plottwists zag ik aankomen, andere verrasten me compleet!

Wat ik ook sterk vond, is hoe het proces van Allie’s herstel wordt neergezet: niet geromantiseerd, maar eerlijk, rauw. Je voelt haar worsteling, haar pijn, maar ook haar groei. En dan de chemie tussen Hudson en Allie… zó mooi maar zo ingewikkeld!
Ook al heb ik zelf niets met ballet of dans, dat maakte voor mijn leeservaring helemaal niets uit.

Variation is een meeslepend liefdesverhaal over tweede kansen, pijn, geheimen, familie en het hervinden van je eigen kracht. Een prachtig boek!

Bedankt @zomerkeuning voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van boekentipsvananna