Fijne healing fiction!

Boeken.van.chayenne 06 november 2025
Recensie
Deze roman van Takuya Asakura vertelt over een bijzondere boekwinkel die alleen verschijnt tijdens het kersenbloesemseizoen. In de winkel van Sakura en kat Kobako wordt gehoopt op troost, heling en nieuwe kansen voor bezoekers met verdriet of verlies. Alle personages hebben iets ingrijpends meegemaakt en zoeken naar troost.

Wat een heerlijke verrassing is dit boek. Vanaf de eerste pagina zit je in die Japanse zachte magie. Het is geen harde fantasy, het is dat soort magisch realisme waar je brein heel even denkt: “ja… dit zou echt kunnen gebeuren.” Een boekwinkel die alleen bestaat onder bloeiende kersenbloesems. En die alleen verschijnt als je hem echt nodig hebt. Dat idee alleen al geeft een soort tinteling.
De schrijfwijze is licht en neigt naar filosofisch, wat heb ik hier van genoten. Ik waande me even in de lente, onder de bloesem met de geur van heerlijke koffie!

Wat dit boek vooral doet: het herinnert je eraan dat er altijd ergens een deur is naar hoop. Soms is dat letterlijk een boekwinkel, soms een boek, soms een onbekende die iets toevalligs zegt. En daar zit de echte schoonheid: de troost zit in gewone dingen.

‘De cherry blossom bookshop’ is een healing fiction boek. Het zet je totaan de laatste bladzijde aan het denken. Je slaat het dan ook dicht met een glimlach op je gezicht!

Meer recensies van Boeken.van.chayenne

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.