Zoo mooi<3
Recensie
“Een klein gebaar op het juiste moment kan alles veranderen. Onderschat nooit de invloed die je kunt hebben”.
Wat een betoverend mooi boek is De mooiste plek op aarde! James Norbury neemt ons opnieuw mee op avontuur met Grote Panda en Kleine Draak twee geliefde vrienden die al in eerdere boeken de harten van lezers veroverden. Dit keer gaan ze op zoek naar, jawel, “de mooiste plek op aarde”.
Met een mysterieuze kaart op zak beginnen ze aan een reis vol uitdagingen: door donkere bossen, over hoge bergen en langs oude ruïnes. Maar zoals het echte leven betaamt, ontdekken ze gaandeweg dat die “mooiste plek” misschien niet één plek is maar iets wat je overal kunt vinden, als je maar leert kijken.
Elke pagina is een klein kunstwerk op zich zacht, sfeervol en troostrijk. Norbury’s illustraties zijn warm en rustgevend, met kleuren die je gewoon even stil laten staan. Je zou sommige platen zó aan de muur willen hangen.
De teksten zijn eenvoudig, maar raken precies de juiste snaar. Zinnen die je wilt onthouden, die zachtjes blijven nazinderen. Het is een boek dat je niet per se in één ruk uitleest het is eerder een boek dat je openslaat als je een beetje rust, inspiratie of vriendelijkheid nodig hebt. Ik kan hier zo van genieten
‘De mooiste plek op aarde’ is een hartverwarmende reis vol wijsheid, vriendschap en rust.