Mooi samenwrkingsduo!
Wat een verrassende samenwerking! Harlan Coben, meester in spanning, en Reese Witherspoon, bekend van haar scherpe blik voor verhalen, bundelen hun krachten in Zonder afscheid. Het resultaat? Een meeslepende thriller die leest als een film!
Vanaf de eerste pagina werd ik het verhaal ingezogen. We volgen Maggie McCabe, een voormalig militair arts die haar vergunning verliest na een tragische gebeurtenis. Net als ze haar leven probeert op te bouwen, krijgt ze een mysterieuze oproep: iemand heeft haar expertise dringend nodig, maar niets is wat het lijkt. Wat begint als een tweede kans, verandert al snel in een gevaarlijk spel vol geheimen, macht en verraad. Ze reist af naar Rusland voor een geheime missie met Marc als griefbot. Iedereen lijkt meer te weten dan Maggie zelf, maar dan komt haar eigen leven in gevaar. Wie kan ze vertrouwen???
De schrijfstijl is heerlijk filmisch: korte hoofdstukken, pittige dialogen en precies genoeg details om je het gevoel te geven dat je zelf in het verhaal zit. De spanning wordt subtiel opgebouwd, met telkens net genoeg nieuwe onthullingen om je te laten denken: nog één hoofdstukje dan… en zo was het boek snel uit.. oeps!
De auteurscombi is zo mooi! Coben’s ervaren thrillertalent en Witherspoon’s gevoel voor emotie en personages. Samen brengen ze een verhaal dat niet alleen spannend is, maar ook raakt. De thematieken zijn actueel oa AI in de vorm van een griefbot. Weet nog niet wat ik van het hele AI moet denken want ook in dit boek gaat het best ver en denk dat dit uiteindelijk ook wel de toekomst gaat worden.
De hoofdpersonages werden voldoende en mooi uitgewerkt, de bijpersonages wat minder maar dit was voor mij niet hinderlijk.
‘Zonder afscheid’ is een echte pageturner met een sterke vrouw in de hoofdrol, onverwachte wendingen en een vleugje glamour. Perfect voor een avond op de bank met een dekentje en een kop thee maar pas op: je legt het niet meer weg!