Op roadtrip…

‘Zien jullie wel, meisjes, deze roadtrip was een metafoor voor het leven’.

Anna zit aan de grond. Schulden, zorgen om haar dochters, en dan ook nog ontslagen. Maar in plaats van in paniek te raken, doet ze iets geks. Iets wat ze nooit zou durven.

Ze leent haar vaders camper, gooit haar dochters erin, en rijdt weg. Richting het noorden. Weg van alles of juist op zoek naar wat echt telt.
Een impulsieve roadtrip, een laatste poging om haar gezin bij elkaar te houden… en misschien zelfs een glimp van het noorderlicht te vangen.

Het verhaal wordt beschreven vanuit verschillende perspectieven. Het perspectief van Anna de moeder. We leren Anna kennen ons een betrokken moeder met schulden die het hoofd net boven water weten te houden. Haar dochter Chloe schrijft blogs over haar leven. En we lezen vanuit Lily. Lily schrijft in haar dagboek en deze dagboek momenten nemen ons als lezer mee in het verhaal hoe Lily het meemaakt.

De schrijfstijl is beeldend, vlot en uniek. Er is ruimte voor humor dit wordt dan ook luchtig neergezet. De rode draad door het verhaal is de moederliefde. De liefde van Anna voor haar kinderen voor hun doet ze alles. Ze verkiest haar kinderen boven zichzelf. Heel mooi hoe Grimaldi dit weet te verwoorden.

Heel mooi om te lezen is de groei die de drie personages meemaken. Ze groeien nader tot elkaar. Ze vinden zichzelf en elkaar weer helemaal terug tijdens de roadtrip. Een ontroerende meeslepende roman met een diepere laag.

Onder de sterren is een reminder om echt tijd te nemen voor je gezin, ondanks alle drukte die je ervaart in het dagelijks leven. Er gaat niets boven de liefde voor je familie en gezin en een stuk zelfliefde.

Meer recensies van Boeken.van.chayenne