True crime den top!
Engelen des dood en andere moorden in de jaren 80 is gebaseerd op de populaire podcast moorden in de jaren 80.
In de jaren 80 zijn hele wat moorden gepleegd waarvan de daders wel of niet vastzetten vrij zijn of pas jaren later zijn veroordeeld. In dit boek worden 20 spraakmakende moordzaken besproken en uitgelicht. Het zijn onder andere verhalen over bijvoorbeeld een moordcomplot waar de echtgenoot via via zijn vrouw heeft laten vermoorden of een stalker die jarenlang een vrouw stalkt en uiteindelijk het bedrijf binnenloopt met verschillende geweren en opeens zeven moorden pleegt. En hoe goed kun jij je buren eigenlijk vertrouwen of zullen ze je vergiftigen? Natuurlijk ook engelen des doods, de vier zorg medewerkers in het ziekenhuis, die mensen om het leven brachten en vermoedelijk een hele tijd hun gang zijn gegaan en misschien wel honderden mensen moedwillig dood in hebben gejaagd.
Het blijft me verbazen dat de engelen des doods zo vroeg vrij zijn gekomen uit de gevangenis. Waltraud is uiteindelijk veroordeeld voor 32 moorden. Ze krijgt levenslang maar ze is wel wanneer ze 48 jaar is weer op vrije voeten.
Het boek begint met een voorwoord van Hendrik winters. Er wordt onder andere de opkomst van DNA onderzoek uitgelegd maar ook de vasthoudendheid van de rechercheurs in bepaalde zaken.
Elk hoofdstuk begint met een korte alinea over wat er in de zaak is gebeurd dan wordt de zaak in het hoofdstuk zelf uitgetypt en lees je op het einde ook of de moordenaars veroordeeld zijn of niet.
Zelf hou ik wel van true crime boeken en kijk ik dat ook vaak op televisie, dus dit boek sprak mij enorm aan en wil ik dus ook gewoon echt lezen. Elke zaak heeft z’n eigen charmes zijn eigen intrige. Een ware mustread voor als je van true crime houdt!