Meeslepend en rauw!
Roos is geadopteerd maar voelt zich niet prettig in haar adoptiegezin. Ze besluit op zoek te gaan naar haar biologische moeder, Jane. Iedereen in het gezin kan van het humeur van Roos meegenieten ook haar broer Dimi. Dimi is een zachtaardige jongen, hij wilt graag zijn zus helpen maar heeft niet get inzicht wanneer Roos haar biologische moeder heeft gevonden zij dan ook daadwerkelijk zal vertrekken.
Zal Roos naar biologische moeder vinden na het doen van een DNA test en is het echt hoe ze het zich had voorgesteld?
In ‘klaproos’ neemt Linda Volders de lezer mee in het leven van Roos. Haar zoektocht naar haar biologische moeder.
De cover en de flaptekst hebben meteen mijn nieuwsgierigheid gewekt en was dan ook heel benieuwd naar het verhaal.
Vooraan in het boek staat beschreven dat er veel gebruik gemaakt wordt van jongeren- en straattaal. Hier heeft Linda zich zeer goed staande gehouden.
We lezen vanuit Roos en Dimi. Zo nu en dan lezen we ook de gedachtengang van Roos en Dimi. Ik leer Roos kennen als een kwetsbaar meisje hulpeloos op zoek naar haar identiteit. De hoofdstukken zijn kort en krachtig. Er wordt gebruik gemaakt van korte en krachtige zinnen wat het lezen makkelijk maakt, ook voor jongeren. De jongeren herkennen zeer zeker de straattaal, wat voor hun ‘normaal’ is
‘Klaproos’ is een young adult boek waarin Roos op zoek gaat naar haag biologische moeder. Adoptie, racisme en jongeren staan centraal in dit boek. Het is een meeslepend en rauw boek, wat je ook aan het denken zet.