Leuk verhaal met humor!
Het boek ‘The Wedding People’ van Alison Espach gaat over een jonge vrouw, Phoebe, die naar een chic hotel aan de kust reist om haar verdriet te verwerken: haar relatie is voorbij, haar leven staat op pauze, en ze weet niet goed wat haar volgende stap is.
Maar dan komt ze terecht in een hotel vol onbekenden… en een bruiloft. Alleen: ze hoort daar helemaal niet te zijn. Door een misverstand wordt ze ineens gezien als een gast. En ze besluit mee te doen.
In plaats van terug te keren naar haar oude leven, blijft ze. Ze raakt in gesprek met andere hotelgasten ook mensen die ergens voor vluchten of vastzitten in hun eigen verhaal. Samen vormen ze een soort tijdelijke, vreemde familie. Ondertussen wordt duidelijk dat iedereen iets probeert te verbergen.
Halverwege het boek wist ik al: dit is geen gewone feelgoodroman.
‘The Wedding People’ is een stil, grappig en soms verdrietig verhaal dat toch veel troost geeft. Alison Espach schrijft over mensen die niet midden in de spotlight staan, maar juist aan de zijkant. Mensen die kijken, twijfelen aan zichzelf, aan de liefde, aan het leven.
De manier waarop ze schrijft is rustig maar raak. Kleine momenten, korte zinnen, gedachten die blijven hangen. Alles in dit boek gaat over verlies, maar ook over verbonden zijn. Over wat we laten zien aan de buitenwereld, en wat we liever verstoppen. En hoe we soms pas echt onszelf zijn als niemand kijkt.
Voor wie houdt van: literair met humor, scherpe observaties, kwetsbare vrouwenstemmen, en verhalen waar niet alles opgelost hoeft te worden.
#TheWeddingPeople #AlisonEspach #Bookstagram #CurrentlyReading #LiteraireFictie #BruidzonderBruiloft #RomanvandeZomer #Leestip #Boekenliefde
Halverwege het boek wist ik al: dit is geen gewone feelgoodroman.