Vermakelijk!
Victoria Barnett lijkt alles te hebben: een succesvolle carrière, een liefdevolle echtgenoot en een mooi huis in de buitenwijken. Na een ernstig ongeluk verliest ze haar mobiliteit en spreekt ze nauwelijks nog. Haar man huurt Sylvia in als verzorger maar Sylvia ontdekt snel dat er meer aan de hand is. Wat volgt is een web van geheimen, waarbij Sylvia via Victoria’s dagboek langzaam de duistere waarheid ontrafelt.
Het verhaal speelt zich af in een beklemmende omgeving: een groot huis vol geheimen, waar niets is wat het lijkt. De mysterieuze situatie rondom Victoria zorgt direct voor spanning, die gedurende het hele boek voelbaar blijft.
Heel fijn zijn de korte hoofdstukken en wisselende perspectieven tussen Sylvia, Victoria en haar man. Deze afwisseling onthult steeds kleine stukjes van de puzzel.
Freida McFadden is voor mij een hele goede auteur en natuurlijk de plot queen. Dit boek vond ik vrij voorspelbaar, en de twisten wisten me niet te raken als in haar andere boeken.
Toch blijf ik een ware Freida fan en kijk ik weer enorm uit naar haar andere boeken die volgen!
De vrouw op zolder is ideaal voor wie van snelle, sfeervolle thrillers houdt. Het leest vlot, houdt je scherp en haar schrijfwijze is magnifiek om geboeid te blijven. Maar als je op zoek bent naar diepgaande personages of een verhaal dat echt blijft nazinderen, dan zal dit boek eerder een prima tijdverdrijf zijn dan een onvergetelijke leeservaring.