Het verhaal zit vol mysterie, verdriet, spanning en liefde. Een aanrader!

Boekmiek 01 april 2025
‘Als we onze verhalen verliezen, verliezen we onszelf.’ Dit is een quote uit het boek en dat is precies waar het in dit boek over gaat.

Het is een verhaal dat zich afspeelt in twee verschillende tijdsperiodes. Je leest over Sarah die in de huidige tijd leeft en over Anna die rond 1911 leeft. Beide dragen geheimen met zich mee en doen hun best om te blijven doorgaan. Maar kan dat wel als het je allemaal zo in de weg zit, dat het je dagelijkse manier van leven beïnvloed?

In ieder land spelen verhalen van vroeger een rol in hoe men nu leeft. Harold verzamelt verhalen van de Keltische landen voor zijn onderzoek. Met name de verhalen waar het gaat over het ‘Goede volk’ ook wel Feeën genoemd. En wordt in Thornwood in Ierland daarin geholpen door Anna.

Het verhaal zit vol mysterie, verdriet, spanning en liefde. Ik vind dat Evie een hele fijne schrijfstijl heeft waardoor je wilt blijven lezen. Ze heeft oog voor details en maakt het daardoor erg beeldend. Het heden en het verleden vullen elkaar goed aan en het wisselen van tijd voelt alsof dit DE manier is om het verhaal te delen.

De eigenwijze en nieuwsgierige Anna sluit je als lezer direct in je hart. En de behulpzame en vriendelijke Harold zeker ook. Sarah riep bij mij in eerste instantie meer weerstand op door haar houding. Gedurende het verhaal begreep ik haar steeds beter.

Dit bijzondere verhaal heeft mij geraakt door de historische elementen en hoe de hoofdpersonen zich ontwikkelen. Wat mij betreft zeker een aanrader!

Meer recensies van Boekmiek