Iedere stad zou een wensenwinkel moeten hebben

Boekmiek 29 oktober 2024
Wat een mooi verhaal over hoe je samen veel kunt bereiken en een ander kunt helpen die het nodig heeft.

Het speelt zich af rond de feestdagen in Rotterdam. Daar wordt een tweede wensenwinkel geopend op verzoek van de nieuwe burgemeester. De wensenwinkel is bedoeld voor mensen die niet op een andere manier hun wens in vervulling kunnen laten gaan. Bijvoorbeeld omdat zij daar geen middelen voor hebben, maar ook omdat zij alleen zijn en niet alles kun of wil je alleen doen.

Natuurlijk kan de wensenwinkel niet alles voor elkaar krijgen. En toch door kadootjes in te zamelen voor kinderen die anders geen kadootjes krijgen van Sinterklaas. Of door een mooie jurk te regelen voor een date kun je al heel veel bereiken en mensen gelukkig maken.

De hoofdpersonages zijn heel mooi neergezet. Mijn favoriet is Faye die ondanks dat zij het zelf moeilijk heeft als alleenstaande moeder zich helemaal inzet voor de wensenwinkel. Dit doet ze wel met veel hulp van haar zus en haar gezin. Dat is echt familieliefde.

Daarnaast heb je Sjaak een weduwnaar die maatschappijleer geeft op de middelbare school. Door de wensenwinkel hoopt hij ook zijn leerlingen meer bij te brengen over hoe je een ander kunt helpen. Hij staat voor alles en iedereen klaar.

Charlotte komt ook helpen in de winkel alhoewel iedereen daardoor verrast is. Zij is van goede kom af, na het overlijden van haar man wil ze iets doen. Wat start als het wegbrengen van haar mans kleding naar de wensenwinkel resulteert in het bieden van alle hulp die de winkel maar nodig heeft. Onder andere donaties van de chocolaterie van Pompelien.

En tot slot zijn er nog de broers Jim, die in deel 1 van de wensenwinkel ook al een belangrijke rol speelde. En zijn broer Stef die de ruimte verhuurt aan de wensenwinkel. Hun band is moeilijk en gaat stroef. Dat zorgt voor spanningen in het verhaal.

Als je wilt weten hoe het afloopt tussen Jim en Stef? Raad ik je aan om het boek te gaan lezen. Ik heb zelf deel 1 niet gelezen. Ik had daardoor wat moeite met het eerste hoofdstuk daarna totaal niet meer en zat ik helemaal in het verhaal.

Ik heb van dit boek genoten en ben zelfs gemotiveerd geraakt om alvast te starten in andere kerstboeken/verhalen.

Meer recensies van Boekmiek