Advertentie

In 'Een ander leven' van Julien Sandrel krijgt huisarts Romane tijdens een afspraak met een van haar patiënten de vraag waarom zij huilend uit een ziekenhuis in Marseille kwam. De vrouw – die last heeft van hypochondrie en irreële angsten en die bang is voor zo’n beetje ieder voertuig waarmee je meer dan 10 kilometer ver komt – is echter nog nooit in de Zuid-Franse stad geweest. Ondanks dat ze ervan overtuigd is dat haar patiënt in de war is, besluit ze op onderzoek te gaan naar de vrouw die zoveel op haar lijkt.

Julien Sandrel heeft een mooie verhaallijn bedacht die nieuwsgierig maakt naar hoe het verder zal gaan. Geheel origineel is hij echter niet. Veel lezers zullen op bepaalde momenten ongetwijfeld de film The Parent Trap met Lindsey Lohan hierin herkennen. Wel is de plot op een mooie en goed doorlopende manier uitgewerkt, waardoor je als lezer de vaart erin houdt. De afwisseling in perspectieven (zonder in details te treden) die de auteur gebruikt, geeft het verhaal meer kracht.

De schrijfstijl is eenvoudig waardoor je het verhaal in hoog tempo leest. Wel weet de auteur goed om te gaan met omschrijvingen van omgevingen, gevoelens en objecten. Hierdoor komt het verhaal wat meer tot leven. De karakters zijn niet volledig rond uitgewerkt, waardoor de echte emotionele verbinding uitblijft. Dat is jammer.

Alhoewel je richting het einde gaat voelen welke wending het verhaal gaat krijgen, blijft het slot tot op zekere hoogte toch verrassend. Een ontroerend einde als je bedenkt wat de gedachte erachter is. 'Een ander leven' is een verhaal over een stukje eenzaamheid, familiebanden, leugens en geheimen. Een mooie roman waarin bijzondere thema’s en details zijn verwerkt en die gewoon heerlijk wegleest!

Reacties op: Mooie roman met interessante thema's

13
Een ander leven - Julien Sandrel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners